Bewonersverhaal

Halloween in Wateringseveld: een grrrrrandioos grrrrriezelfeest

Wateringseveld halloween

Op 29 oktober was het eindelijk zover: griezelen in de Baltimorehof en de Chicagostraat. In de versierde straten liepen groepjes verklede mensen rond om hun prachtige pakken en griezelgezichten te laten zien en snoepjes te verzamelen. Lekker spannend!

De bewoners van Wateringseveld hebben er wekenlang naar toe geleefd en dat is te zien: de prachtigste versieringen in tuinen en voor de ramen, indrukwekkende kostuums en maskers, en enge schmink, en zelfs witte contactlenzen! Het is geweldig griezelweer: het schemert en er hangen dreigende wolken, maar gelukkig is het droog. Prima voor een rondje langs de huizen om alle versieringen te bewonderen en natuurlijk snoep op te halen. 

Extra groot spektakel

Sandra van der Roest uit de Baltimorehof is de drijvende kracht achter dit spektakel. Ze heeft er alles voor uit de kast getrokken. Ze vertelt: “Al een paar jaar organiseer ik het zomerfeest, met waterkussens en zo. Ook met Sinterklaas en Kerstmis doe ik van alles. Twee jaar geleden deden we Halloween voor het eerst. Dat was een groot succes. En omdat het vorig jaar niet mocht, doen we het nu extra groot.”

Foto

Mooie reacties

Sandra staat zelf bij de popcornkraam, schitterend verkleed en met een prachtig geschminkt gezicht. Het is dringen, alle kinderen willen popcorn of een suikerspin uit het kraampje ernaast. “Het is hartstikke druk, ontzettend leuk! Zo mooi om te zien dat er zo veel mensen meedoen. Al een hele tijd geleden kwamen ze aan me vragen: ga je dit jaar nog iets doen aan Halloween? Ze wilden allemaal hun tuin versieren en zich verkleden. De reacties zijn heel leuk. Dat vind ik mooi, dat doet je wel iets.” 

Licht aan of licht uit

Aan de overkant kunnen kinderen een pompoen snijden, natuurlijk onder begeleiding. Intussen zijn er al groepjes kinderen langs de deur geweest, en dat gaat nog wel even door. Sandra legt uit: “Van tevoren heeft iedereen een flyer in de bus gekregen. Mensen die mee willen doen, hebben het licht aan en wie dat wil, heeft de tuin versierd. Wie liever niet meedoet, houdt de gordijnen dicht en het buitenlicht uit. Zo is het voor iedereen duidelijk.”

Wateringseveld halloween

Kost bijna niks

In de Baltimorehof zitten vader en zoon Van Putten bij de voordeur van een uitbundig versierde tuin. Moeder Rosa vertelt: “We zijn wel even bezig geweest, maar het is zó leuk om te doen! Buren vragen wel eens: hoeveel geld geef je daar wel niet aan uit? Nou, het kost bijna niks. Dat huisje daar is nu griezelhuis en straks wordt het een Sinterklaashuisje en daarna Kersthuisje. En die pop lijkt een hele etalagepop, maar het is een stuk steigerbuis met een bol van piepschuim erop en doeken omheen. Leuk hè? Net echt!” 

Wateringseveld halloween

Dansgroep

Even verderop is het dringen geblazen. Daar zit de dansgroep klaar voor het optreden, natuurlijk ook in prachtige outfits en grime. De meiden giechelen een beetje zenuwachtig en kijken met grote ogen om zich heen. De muziek schalt al uit de speakers. En aan de overkant staat het spookhuis klaar, maar dat gaat pas later open. Genoeg te griezelen dus in Wateringseveld… Woehoehoe!!!

Wateringseveld halloween

Uitgelicht

den haag skyline

Meer over Wateringse Veld

Wat maakt deze wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees het op deze pagina.