Wateringse veld

Wateringse Veld

Wijk

den haag skyline

Op deze pagina vind je informatie over Wateringse Veld. Wat maakt de wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees ook de laatste nieuwsberichten over de wijk.

Tussen Rijswijk en Wateringen ligt Wateringse Veld. De wijk hoort bij stadsdeel Escamp en grenst aan Bouwlust en Vrederust en aan Morgenstond. Het is een van de grootste nieuwbouwwijken van Nederland. De wijk is gebouwd tussen 1996 en 2012.

Hoewel het één grote nieuwbouwwijk is, is elke buurt anders. Dat komt door de ontwerpen van de huizen en de opzet van de buurten. Ook alle grachten, vaarten en vijvers geven Wateringse Veld veel sfeer.

Je komt de wijk binnen over de Laan van Wateringse Veld. Daarlangs staan vooral flats en appartementsblokken. Achter die doorgaande weg liggen verschillende buurten met veel eengezinswoningen. Die zijn er in alle soorten en maten: van grote koopwoningen tot kleinere sociale huurwoningen.

De voorzieningen in de wijk zijn goed. Op het Parijsplein aan de zuidkant en het Hoge Veld aan de noordkant vind je winkelcentra. Kinderen kunnen spelen in verschillende speeltuinen, zoals de Piratenspeeltuin. Er zijn scholen en er is een directe tramverbinding naar de Haagse treinstations en het centrum. Groen is er veel. Zoals in het Natuurtheater langs de Eilanden, en langs de singels midden in de wijk. Je kunt ook skaten in het skatepark. Genoeg te beleven dus.

Twee bewoners in gesprek onder parasol

Meedoen

In Den Haag zetten Staedion en haar huurders zich in voor de wijk. Wil jij ook meedoen, meedenken en meebeslissen voor jouw woongebouw en buurt?

Artikelen over deze wijk