Nieuws

Verbinding door beweging

Startsein loopfestijn Wateringse Veld

Het Bewonersplatform Wateringse Veld organiseerde dit jaar alweer de dertiende editie van het Wateringse Veld Loopfestijn, een evenement dat draait om ontmoeting en verbinding. Daarom was ook Staedion hierbij aanwezig. Naast de gebruikelijke hardloopactiviteiten introduceerden het Bewonersplatform dit jaar met trots de social run. Deze toevoeging moedigt buurtgenoten aan om samen te wandelen of hardlopen met buurtgenoten, vrienden of leden van hun sportvereniging. Na afloop genoten alle bewoners van een pannenkoek en was er volop gelegenheid om elkaar beter te leren kennen.

Wandelen verbindt

Op zondag 16 juni ging om 10:10 uur het startschot af. Vanuit Staedion had een groep bewoners zich verenigd en zijn er meer dan 30 enthousiaste bewoners begonnen aan de 5 km lange wandeltocht door vier buurten van het Wateringse Veld. Samen wandelen bevordert niet alleen de mentale en fysieke gezondheid, maar versterkt ook de banden tussen buurtbewoners. Tijdens het wandelen ontstaan vaak mooie gesprekken, die soms zelfs uitgroeien tot hechte vriendschappen.

Wijkverbinder in Wateringse Veld

Een inspirerend voorbeeld hiervan is Nirmala, die ondanks haar beperking meedeed aan de wandeltocht. Ze werd gestimuleerd door Jacky-Jane Singh, de nieuwe wijkverbinder van het Wateringse Veld. De rol van Jacky-Jane is onder andere om de gezamenlijke banden tussen de inwoners van Wateringse Veld te versterken. Dit initiatief is voortgekomen uit een samenwerkingsverband tussen de verschillende wijkpartners. Dankzij deze ondersteuning kreeg Nirmala het vertrouwen om deel te nemen. Omdat het evenement in groepsverband werd georganiseerd, heeft zij andere buurtbewoners leren kennen met wie ze nu vaker gaat wandelen. “Samen wandelen versterkt niet alleen de gezondheid, maar ook de gedeelde verbondenheid in onze wijk," vertelt  Jacky-Jane Singh, wijkverbinder Wateringse Veld.

Symbool voor verbinding, samen en welzijn

Wandelen en Staedion hebben veel met elkaar gemeen. Ze staan symbool voor verbinding, vitaliteit en welzijn. Net zoals wandelen mensen fysiek in beweging brengt en ze dichter bij elkaar brengt, zorgt Staedion voor een thuisbasis waar bewoners zich veilig en verbonden voelen in een wijk, straat of appartementencomplex. Daarnaast bevorderen beiden sociale interactie en ondersteunen het opbouwen van sterke, veerkrachtige wijken. De wijkpartners van het Wateringse Veld vinden het belangrijk dat bewoners elkaar opzoeken door te kijken naar wat ons verbindt," aldus Madhu Jokhoe, consulent Leefbaarheid & Participatie Staedion.

Samen maximaal maatschappelijk presteren voor een betere buurt!

Met trots kijken we met elkaar terug op een succesvolle editie van het Wateringse Veld Loopfestijn en dan met name op het ‘Staedion’-wandelteam. Samen blijven we bouwen aan een verbonden en gezonde buurt. Want samen wandelen we hand in hand verder!

Startsein van de WAVE

Het Loopfestijn was ook een symbolisch startsein voor ‘de WAVE’. De WAVE is een initiatief vanuit Staedion met haar samenwerkingspartners in de wijk waaronder gemeente Den Haag, Wijkz en het Bewonersplatform. De WAVE staat voor een golf van buurtevenementen in Wateringse Veld waarbij het doel is om verbinding te maken met alle inwoners. De naam ‘WAVE’ staat voor de eerste twee letters van het Wateringse Veld. In het Engels betekent het golf. Het zijn golven van positieve veranderingen die we samen gaan bereiken. De WAVE is een middel om te ontmoeten, verbinden en de betrokkenheid in de wijk te vergroten. Vanuit deze gecoördineerde inspanningen verwachten we positieve veranderingen teweeg te brengen en de leefbaarheid van het Wateringse Veld te verbeteren.

Meer weten over de WAVE? En wat het volgende evenement is? Houd de kanalen van het Wateringse Veld in de gaten.

Website
Bewonersplatform Wateringse Veld

Facebook 
Wateringse Veld Nieuws Den Haag 
Wijk Lage Veld (Wateringse Veld) 
Erasmus Veld Den Haag Nieuws (Wateringse Veld)  
 

Collega in de Staedion-kraam
Bewoners aan de wandel

Uitgelicht

Twee bewoners in gesprek onder parasol

Meedoen

In Den Haag zetten Staedion en haar huurders zich in voor de wijk. Wil jij ook meedoen, meedenken en meebeslissen voor jouw woongebouw en buurt?

den haag skyline

Meer over Wateringse Veld

Wat maakt deze wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees het op deze pagina.