Tips & advies

Hulp bij het betalen van je energierekening

geldfit noodfonds energi

Voor steeds meer mensen wordt energie onbetaalbaar. Daarom is er het Tijdelijk Noodfonds Energie. Dit Noodfonds betaalt een deel van de energierekening voor mensen die daarvoor in aanmerking komen. Op deze pagina leggen we je uit wat het Noodfonds is en hoe het werkt.

Zo werkt het:

Stap 1: Doe de Noodfonds-check op geldfit.nl/energie. Dan zie je of het slim is om een aanvraag te doen. Op deze site vind je ook tips om te besparen en een overzicht van organisaties die kunnen helpen bij geldzorgen.

Stap 2: Na de Noodfonds-check krijg je uitleg hoe je je aanvraag doet. Deze aanvraag duurt een half uur. Het Noodfonds berekent of je in aanmerking komt voor steun.

Stap 3: De uitslag van je aanvraag zie je direct in je scherm. De energieleverancier controleert je aanvraag. Als alles klopt, dan wordt je energierekening lager. Ga naar geldfit.nl/energie en ontdek of jij in aanmerking komt voor het Tijdelijk Noodfonds Energie.

Je kan t/m 31 maart 2024 een aanvraag doen.

Wat is het Noodfonds? 
Het Noodfonds is een initiatief van Eneco, Essent, Greenchoice, Vattenfall, NSR (Nederlandse SchuldhulpRoute) en SchuldenlabNL. De Rijksoverheid ondersteunt het Noodfonds. Het Noodfonds is er om te helpen voorkomen dat mensen energieschulden opbouwen. Het Noodfonds kijkt hoe hoog de energierekening is in vergelijking met het gezamenlijk inkomen in het huishouden. Als te veel van het inkomen nodig is voor energie, dan betaalt het Noodfonds een deel van de energierekening.