Bewonersverhaal

Kijkje achter de voordeur: genieten van groen en licht

De Regent Rob balkon uitzicht

Sinds oktober woont Rob in De Regent I, een gloednieuw appartementencomplex met 38 woningen in het Energiekwartier. Het huis heeft alles wat Rob wil: een mooi uitzicht met bomen, veel licht en vooral een lift, zodat hij er nog heel lang kan blijven wonen. Hij is er zo blij mee dat hij graag iets over zijn huis wil vertellen.

“Ik ben de eerste bewoner hier, ik heb de sleutel gekregen tijdens een feestelijke ontvangst met de wethouder,” zegt Rob. “Toen ik de eerste keer kwam kijken, was dit huis aan iemand anders toegewezen. Ik zou het huis hiernaast krijgen, maar dit was mijn eerste keus. Dus toen de kandidaat voor dit huis zich terugtrok, stond ik op nummer 1. De man van Staedion vroeg: wilt u erover nadenken? Maar ik zei: waar kan ik tekenen?” 

Bomen voor de deur

Rob viel vooral voor het licht. “De hele dag heb ik hier zon. En ik kijk uit op bomen, dat is heerlijk als het weer lente wordt, al dat groen voor het huis. De rest van het uitzicht is ook mooi, met die markante schoorstenen van de energiecentrale. Elke ochtend ga ik op het balkon staan om ervan te genieten. Hiernaast wordt gebouwd en dat zie ik elke dag groeien en hoger worden, dat is ook heel leuk.” 

Verknocht aan de Paul Krugerlaan

Wel 25 jaar heeft hij in de Schilderswijk gewoond en zijn laatste adres was aan de Delftselaan. “Dat was lekker dicht bij de Paul Krugerlaan met alle winkels en bij de Haagse Markt. Dat wilde ik graag behouden en dat is gelukt, want deze flat is daar ook dichtbij. En nog dichterbij zitten allemaal kleine winkeltjes waar je alles kunt krijgen wat je nodig hebt. Ideaal. Hier is het ook veel rustiger, dat vind ik wel fijn. En dit huis is geweldig goed geïsoleerd. Ik hoor helemaal niks van de buren.” 

Klaar voor de scootmobiel

Natuurlijk is de lift een pluspunt. “Ik woonde in een maisonette helemaal boven in een pand uit 1900. Dat was ruimer dan dit en ook mooi, maar wel met een hele steile en hoge trap. Mijn leeftijd begint mee te spelen, en hier kan ik ook blijven wonen als ik fysieke problemen zou krijgen. Beneden zijn bijvoorbeeld voorzieningen voor het opladen van een scootmobiel en de deuren zijn extra breed. Dat is wel geruststellend.” 

Spelen met kleur

Binnen is het nog lang niet klaar, vertelt Rob. “Ik wilde mijn vorige huis keurig opleveren, dat heeft even tijd gekost. Nu ga ik hier verder. Er hangen nu gordijnen met zuignapjes, maar ik denk nog na over raambekleding waarmee ik binnen zo veel mogelijk licht houd. Verder ben ik aan het bekijken wat voor meubels ik wil. Uit mijn vorige huis heb ik veel weggedaan en op Marktplaats gezet, want ik wil hier graag met nieuwe spullen verder.” Inspiratie voor de aankleding doet Rob op in het museum waar hij werkt. “De professionals die de tentoonstellingen inrichten, doen zulke mooie dingen doen met kleur! Daar wil ik hier ook mee gaan spelen. En ik heb posters waar ik een soort collage van wil maken. Het is heel leuk om daarmee te experimenteren. Ja, het wordt vast mooi.”

De Regent Rob balkon

Uitgelicht

Regentessekwartier-De Verademing

Meer over Regentessekwartier

Wat maakt deze wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees het op deze pagina.