Persbericht

72 sociale huurappartementen in nieuwbouwwijk De Scheg in Pijnacker

Foto

Op 17 februari ondertekenden Staedion en Janssen de Jong Projectontwikkeling een samenwerkings-overeenkomst voor het project De Scheg in Pijnacker. Hierin zijn onder andere afspraken gemaakt over de realisatie van 72 sociale huurappartementen. In de nieuwe woonwijk komen in totaal 100 huur- en koopappartementen, waarvan Staedion 72 woningen zal afnemen.

Een mooie mijlpaal

De samenwerking tussen Staedion en Janssen de Jong Projectontwikkeling voor deze locatie is enkele jaren geleden reeds gestart. "Goed dat de afspraken voortvloeiend uit de gevoerde overleggen nu zijn geconcretiseerd middels ondertekening van deze overeenkomst! Een mooie mijlpaal voor dit project dat tegemoetkomt aan de grote vraag naar sociale woningbouw", laat Mark van Doorn, algemeen directeur Janssen de Jong Projectontwikkeling, weten.

Meer betaalbare woningen beschikbaar

Dré Boidin, directeur Onderhoud en Vastgoed Staedion, zegt: "Wij zijn blij dat wij in Pijnacker-Nootdorp sociale huurwoningen kunnen toevoegen aan onze reeds bestaande woningvoorraad. Dit project draagt bij aan onze doelstelling om betaalbare woningen in Pijnacker-Nootdorp beschikbaar te maken. We zijn trots dat we op deze mooie plek een steentje bij kunnen dragen aan het tekort aan sociale huurwoningen, ook in deze omgeving."

Over De Scheg

De nieuwe woonwijk ligt in het noorden van Pijnacker en wordt grofweg begrensd door de Balij aan de noordzijde, de RandstadRail naar Den Haag en Rotterdam aan de westzijde en aan de oostzijde door het historische lint van de Vlielandseweg. Binnen de wijk worden, naast genoemde huur- en koopappartementen, in totaal circa 323 woningen (bestaande uit vrijstaande woningen, 2-onder-1-kapwoningen, rijwoningen en rug-aan-rugwoningen) gefaseerd gerealiseerd.

Janssen de Jong Projectontwikkeling ontwikkelt de 72 sociale huureenheden in opdracht van Staedion en gaat deze ook realiseren. Naar verwachting start de bouw in 2022.

Uitgelicht

den haag skyline

Meer over Pijnacker

Wat maakt deze wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees het op deze pagina.