Pijnacker

Pijnacker

Wijk

den haag skyline

Op deze pagina vind je informatie over Pijnacker. Wat maakt de wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees ook de laatste nieuwsberichten over de wijk.

Tussen Den Haag, Rotterdam en Zoetermeer ligt Pijnacker. Het was ooit een zelfstandige gemeente, maar hoort nu bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Het is een plaats waar veel jonge gezinnen wonen. Pijnacker ligt heel gunstig, precies tussen al die steden, maar dan wel zonder alle drukte daarvan.

Pijnacker is een groen dorp, vooral doordat het omgeven is door landbouwgrond. De dorpskern is gezellig. Daar staan nog veel oude huizen. Er zijn maar liefst 55 monumenten in het dorp. De meeste zijn prachtige boerderijen, maar ook de kerk en de pastorie zijn beschermd.

Het dorp is heel actief: het barst van de sportverenigingen. Er zijn clubs voor korfbal, volleybal, voetbal, turnen, hockey, handbal en schaatsen. Er is een zwembad, de Viergang, en er zijn verenigingen voor tennis, jeu-de-boules, tafeltennis en badminton. Verder zijn er twee ruiterclubs en twee bridgeclubs. En Pijnacker ligt ook nog eens prachtig voor schitterende fietstochten.

Pijnacker is goed bereikbaar met het ov: er zijn 2 haltes van metrolijn E tussen Den Haag en Rotterdam. Maar voor voorzieningen hoef je het dorp niet uit. Het winkelcentrum en de lokale winkels bieden alles wat je nodig hebt.

Twee bewoners in gesprek onder parasol

Meedoen

In Den Haag zetten Staedion en haar huurders zich in voor de wijk. Wil jij ook meedoen, meedenken en meebeslissen voor jouw woongebouw en buurt?

Artikelen over deze wijk

Nieuwbouw
In uitvoering
KIEM nieuwbouw

KIEM

Pijnacker