Persbericht

Bouw 72 sociale huurappartementen in KIEM in Pijnacker van start

De eerste piketpalen in KIEM worden geslagen

Op 27 februari is het startsein gegeven voor de nieuwbouw van 72 huurappartementen in de nieuwbouwwijk De Scheg te Pijnacker. Wethouder Frank van Kuppeveld, Dré Boidin, directeur Onderhoud & Vastgoed Staedion en Peter Heuvelink, algemeen directeur Janssen de Jong Projectontwikkeling, sloegen de eerste piketpalen om de bouw symbolisch te starten. De huurwoningen maken onderdeel uit van nieuwbouwproject KIEM ‘Wonen in de Scheg’ waar in totaal ruim 300 woningen worden gerealiseerd.

"Er is een grote behoefte aan betaalbare woningen in Pijnacker-Nootdorp en we zijn blij dat Staedion hier nu een groot aantal sociale huurwoningen kan realiseren”, vertelt wethouder Frank van Kuppeveld. Staedion is de afnemer van in totaal 100 appartementen, verdeeld over de gebouwen ‘Kiemweide’, ‘Hofmanweide’ en ‘Ruigrokweide’. De gebouwen zijn vernoemd naar de oud-eigenaren van de grond waar dit project ontKIEMt, de families Hofman en Ruigrok. De bouw van de 72 driekamerappartementen verdeeld over ‘Kiemweide’ en ‘Hofmanweide’ is nu gestart en in handen van bouwbedrijf De Langen & Van den Berg uit Bergambacht. De bouw van de 28 tweekamerappartementen in ‘Ruigrokweide’ start naar verwachting in het tweede kwartaal van 2024. 

Blij met de start van de bouw

Dré Boidin, directeur Onderhoud & Vastgoed Staedion: “De behoefte aan betaalbare en duurzame huurwoningen is groot. De bouw van deze 100 woningen in Pijnacker is een goede stap in de extra woningen die we willen gaan bouwen in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Daarom ben ik blij dat we gestart zijn met de bouw van 72 sociale huurwoningen in dit project en dat we binnenkort starten met de bouw van de overige 28 sociale huurwoningen. Deze woningen dragen bij aan onze ambitie om een concrete bijdrage te leveren aan het verminderen van de woningnood.” Peter Heuvelink vult namens Janssen de Jong Projectontwikkeling aan: “Onze ambitie om vitale, sociaal verbindende buurten te creëren komt in deze klimaatadaptieve gebiedsontwikkeling volledig tot zijn recht.”

Bijzonder aan Kiemweide en Hofmanweide

De appartementen zijn bedoeld voor zowel ouderen als starters en kleine gezinnen. De woningen zijn zeer duurzaam en sluiten met hun architectuur feilloos aan op de openbare ruimte, waar speciale natuurspeelplekken en ontmoetingsplekken worden ingericht, die uitnodigen tot bewegen, spelen en ontmoeten. Huurders van de appartementen in ‘Kiemweide’ en ‘Hofmanweide’ kunnen naar verwachting begin 2025 hun nieuwe woning betrekken. 

Over KIEM

KIEM ‘Wonen in de Scheg’ is een gebiedsontwikkeling van Janssen de Jong Projectontwikkeling in het noorden van Pijnacker. In deze nieuwe wijk, die ook wel bekend staat als woonwijk De Scheg, worden ruim 300 huur- en koopwoningen gerealiseerd. Het plan bestaat uit verschillende woningtypes voor uiteenlopende doelgroepen. In deze gebiedsontwikkeling staan de termen duurzaamheid, natuurinclusief bouwen en klimaatadaptatie sinds de start van de planvorming in 2018 hoog in het vaandel. Dit uit zich in de ontwerpen van de woningen en de groene inrichting van de wijk. Stapje voor stapje ontkiemt deze wijk zich tot een groene en fijne plek voor jong en oud. Naar verwachting worden de eerste woningen in KIEM in de zomer van 2024 opgeleverd.

Uitgelicht

den haag skyline

Meer over Pijnacker

Wat maakt deze wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees het op deze pagina.