Persbericht

Sociale huurwoningen in KIEM in Pijnacker uitgebreid naar 100 appartementen

Wethouder van Kuppeveld, Gijsbert van Herk en Stefan Boere met taart tijdens ondertekening

Het aanbod sociale huurwoningen in woonwijk De Scheg in Pijnacker wordt uitgebreid van 72 naar maar liefst 100 appartementen. Op 9 januari 2024 tekenden de gemeente Pijnacker-Nootdorp, woningcorporatie Staedion en Janssen de Jong Projectontwikkeling een overeenkomst hiervoor. Staedion en Janssen de Jong Projectontwikkeling hebben vervolgens een turn key-overeenkomst gesloten voor de realisatie van de aanvullende 28 eenheden. De huurwoningen maken onderdeel uit van nieuwbouwproject KIEM ‘Wonen in de Scheg’ waar in totaal ruim 300 woningen worden gerealiseerd.

Staedion is de afnemer van de 72 appartementen in de gebouwen ‘Kiemweide’ en ‘Hofmanweide’, waarvan de bouw op korte termijn start. De 28 appartementen in gebouw ‘Ruigrokweide’, die nu het sociale huuraanbod in KIEM aanvullen tot 100, stonden oorspronkelijk gepland als sociale koop. Om nog beter aan te sluiten op de vastgestelde woonvisie van de gemeente Pijnacker-Nootdorp, is ook het derde gebouw omgezet naar sociale huur. Met deze aanvulling wordt voorzien in een grote vraag naar sociale huurwoningen.

Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter Staedion: “De behoefte aan betaalbare en duurzame huurwoningen is groot. De bouw van deze 100 woningen in Pijnacker is een goede stap in de extra woningen die we willen gaan bouwen in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Daarom ben ik blij dat we het aantal sociale woningen in dit project kunnen uitbreiden naar 100 woningen. Dit plan draagt bij aan onze ambitie om een concrete bijdrage te leveren aan het verminderen van de woningnood.”

Wethouder Frank van Kuppeveld vertelt: “Deze extra sociale huurwoningen dragen bij aan de grote behoefte aan betaalbare woningen in Pijnacker-Nootdorp en deze blijven langjarig behouden voor de doelgroep die deze woningen hard nodig heeft.” Stefan Boere, regiodirecteur Janssen de Jong Projectontwikkeling vult aan: “Door de goede samenwerking met zowel de gemeente als Staedion kunnen we in Pijnacker verder invulling geven aan onze ambitie om vitale, sociaal verbindende buurten te creëren.” De bouw van de 28 appartementen zal naar verwachting starten in het tweede kwartaal van 2024.

Over KIEM

KIEM ‘Wonen in de Scheg’ is een gebiedsontwikkeling van Janssen de Jong Projectontwikkeling in het noorden van Pijnacker. In deze nieuwe wijk, die ook wel bekend staat als woonwijk De Scheg, worden ruim 300 huur- en koopwoningen gerealiseerd. Het plan bestaat uit verschillende woningtypes voor uiteenlopende doelgroepen. In deze gebiedsontwikkeling staan de termen duurzaamheid, natuurinclusief bouwen en klimaatadaptatie sinds de start van de planvorming in 2018 hoog in het vaandel. Dit uit zich in de ontwerpen van de woningen en de groene inrichting van de wijk. Stapje voor stapje ontkiemt deze wijk zich tot een groene en fijne plek voor jong en oud. Naar verwachting worden de eerste woningen in KIEM in de zomer van 2024 opgeleverd.

Uitgelicht

den haag skyline

Meer over Pijnacker

Wat maakt deze wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees het op deze pagina.