Persbericht

Eerste paal voor nieuwbouw Pegasusstraat

Foto

De eerste paal voor de nieuwbouw aan de Pegasusstraat in de Binckhorst is geboord op woensdag 21 april. Het voormalige industrie-bedrijventerrein Binckhorst verandert in een moderne, innovatieve en creatieve stadswijk waar wonen en werken samengaan. In het project Pegasusstraat realiseren Staedion en NU Projectontwikkeling in samenwerking met Stebru 300 sociale huurwoningen, waarvan twee torens van 40 en 70 meter hoog.

Dré Boidin, directeur Onderhoud en Vastgoed Staedion: "Met dit project komt Staedion tegemoet aan de vraag naar meer betaalbare en energiezuinige woningen. Bovendien draagt de bouw van de sociale huurwoningen in hoge mate bij aan de verdere ontwikkeling van de Binckhorst."

Bijdragen aan een leefbare wijk

De inpandige parkeergarage met onder andere 80 plaatsen voor de woningen, zorgt voor minder auto's op straat. Het fietsgebruik wordt gestimuleerd door de 900 eigen fietsparkeerplaatsen in het gebouw. Dit alles draagt bij aan de leefbaarheid in de wijk. Staedion investeert hiermee in duurzame nieuwbouwwoningen. Het complex krijgt HR++ glas, zonnepanelen en vloerverwarming. In de plint van het gebouw komen ook bedrijfsruimten. Daarboven wordt voor de bewoners een gezamenlijke daktuin gerealiseerd.
 

Foto

Uitgelicht

Binckhorst aan het water

Meer over Binckhorst

Wat maakt deze wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees het op deze pagina.