Persbericht

Staedion, Borghese en COD starten realisatie 'Elara'

Foto

140 sociale huurwoningen, 121 parkeerplaatsen en 385 m2 commerciële ruimte. Dat is appartementencomplex Elara; een ontwikkeling van Borghese Real Estate en COD. Staedion neemt de woningen en commerciële plint in exploitatie.

Smaakvolle transformatie van bedrijventerrein

Elara wordt ontwikkeld op Het Maanplein; de nieuwe, dynamische stadswijk in de Binckhorst. Deze bruisende locatie ontwikkelt zich de laatste jaren van bedrijventerrein tot een volledig nieuwe hotspot vol inspirerende kantoren, stijlvolle woningen en goede voorzieningen in een fraai aangelegd landschap.

Entree!

Het woongebouw van Elara wordt gerealiseerd op de hoek van de Maanweg en de Regulusweg en vormt daarmee de entree van de Binckhorst. De woningen bestaan uit ruime driekamerappartementen met een buitenruimte in de vorm van een balkon of loggia. Ook is er in de plint volop ruimte (circa 135 m2) voor commerciële voorzieningen en wordt er een openbare parkeergarage gerealiseerd met 121 parkeerplaatsen.

Wethouder Anne Mulder (Stadsontwikkeling): "De komende jaren ontwikkelen we de Binckhorst naar een gemengd woonwerk-gebied. Een gebied waar het prettig wonen en werken is, met veel groen en voorzieningen. Met de bouw van de sociale huurwoningen in Elara wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de transformatie van de Binckhorst en het aanbod van betaalbare woningen in Den Haag.

Bestuursvoorzitter Staedion Gijsbert van Herk is enthousiast: "Deze 140 woningen zijn -samen met onze nieuwbouw aan de Pegasusstraat- de eerste sociale huurwoningen van een woningcorporatie in de Binckhorst. Met de woningen aan het Maanplein voorzien we in de vraag naar ruime betaalbare woningen (67 m2) waar veel behoefte aan is. Met de 300 sociale huurwoningen aan de Pegasusstraat erbij leveren we in totaal 440 betaalbare huurwoningen in deze wijk. We hopen nog veel meer sociale huurwoningen te mogen bouwen in de Binckhorst."

Inbo tekent voor het ontwerp, Pleijsier Bouw is verantwoordelijk voor de realisatie. Staedion is afnemer van de woningen en de commerciële ruimte.

Maanplein

Borghese Real Estate en COD transformeren het 80.000 m2 grote kantorencomplex op het Maanplein tot een dynamisch en aantrekkelijk woon-werkgebied met circa 600 woningen en 50.000 m2 vernieuwende kantoorconcepten, horeca en voorzieningen. Inmiddels is ruim 40.000m2 kantoor getransformeerd naar 266 woningen, commerciële ruimte en kantoren. Naast de ontwikkeling van Elara wordt Q3 2021 een woontoren met 183 vrije sector huurappartementen in aanbouw genomen waarna de gehele gebiedsontwikkeling is ontwikkeld.
 

Uitgelicht

Binckhorst aan het water

Meer over Binckhorst

Wat maakt deze wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees het op deze pagina.