Persbericht

Staedion en NU realiseren 300 sociale huurwoningen in de Binckhorst

Foto

Op 30 juni ondertekenden Staedion, Nu Projectontwikkeling en Stebru de overeenkomsten voor de bouw van 300 sociale huurwoningen in de Pegasusstraat in de Binckhorst. In september starten de voorbereidingen voor de bouwwerkzaamheden. NU Projectontwikkeling heeft het project in eerste instantie voor Vestia ontwikkeld. Staedion neemt dit project van Vestia over, omdat zij het project niet kon voortzetten. Bouwer Stebru neemt de bouw voor zijn rekening. Door de overname van het project zorgt Staedion voor meer betaalbare woningen in Den Haag. Bovendien draagt de bouw van de sociale huurwoningen in hoge mate bij aan de verdere ontwikkeling van de Binckhorst.

Betaalbaar wonen in een moderne wijk

Bestuurder Jan-Peter Duijvestijn vertelt: "Staedion neemt dit project van Vestia over, omdat wij het belangrijk vinden de sociale woningen te behouden voor Den Haag. Mensen met een bescheiden inkomen moeten goed in Den Haag kunnen wonen. We zorgen daarom voor een gevarieerd aanbod aan betaalbare woningen, ook in de Binckhorst". De huurprijzen variëren, afhankelijk van de grootte, tussen 430 en 740 euro. Een deel van de appartementen is bestemd voor jongeren tot 23 jaar. 

Uniek project

Volgens algemeen directeur Michel Zaadhof van NU Projectontwikkeling is dit project uniek omdat het de start markeert van de herontwikkeling van de Binckhorst. Het voormalige industrie-bedrijventerrein transformeert naar een moderne, innovatieve en creatieve stadswijk waar wonen en werken samengaan. NU projectontwikkeling is er trots op dat zij kan bijdragen aan de toevoeging van meer  betaalbare woningen in Den Haag. 
 

900 fietsparkeerplaatsen en parkeergarage voor auto's 

Met een inpandige parkeergarage met 80 plaatsen ten behoeve van de woningen, komen er minder auto's op straat. Het fietsgebruik wordt gestimuleerd door de 900 eigen fietsparkeerplaatsen in de kelder van het gebouw. Dit draagt bij aan de leefbaarheid in de wijk. De bereikbaarheid van de locatie is goed. De stations Den Haag Centraal en Hollands Spoor liggen vlakbij. En met de komst van een nieuw aan te leggen tramlijn, is de locatie zowel met het openbaar vervoer als met de fiets en de auto goed bereikbaar.

Daktuin, zonnepanelen en groene daken

Staedion investeert in duurzame nieuwbouwwoningen in de Binckhorst. Het complex krijgt HR++ glas, zonnepanelen en vloerverwarming. Vlakbij de locatie heeft Eneco een warmtenet, waarop het complex wordt aangesloten. Op de tweede verdieping komt een gemeenschappelijke daktuin, die toegankelijk is voor de bewoners. 

De verwachte opleverdatum van het complex is halverwege 2023. De toewijzing van de woningen verloopt dan via Woonnet Haaglanden. 
 

Foto

Uitgelicht

Binckhorst aan het water

Meer over Binckhorst

Wat maakt deze wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees het op deze pagina.