Persbericht

Staedion vervult wens van vrijwilliger

Frieda met spullen van de dweilkar

Onze bewoners doen veel voor hun buurt en wijk en daarmee versterken zij de veerkracht en leefbaarheid van wijken. Deze bewoners verdienen een bedankje. Daarom zijn wij - geïnspireerd door Wereldwensdag - op zoek gegaan naar wensen van deze bewoners. Wensen die soms een groot verschil voor hen en de buurt kunnen maken. In juni bedankten wij Sarah Duit en vorige week was vrijwilliger Frieda Stolp aan de beurt.

Zonder vrijwilligers is er geen activiteitencentrum De Stiel

Saïda Daouyry, consulent Leefbaarheid & Participatie: “De hulp van vrijwilligers in onze buurten en wijken is onmisbaar. Elke vrijwilliger doet dat op zijn of haar manier. De vorige vrijwilliger die we in het zonnetje zetten, deed dat door kunst- en naailessen te geven aan kinderen en volwassen. En een andere vrijwilliger zorgt er weer voor dat het buurtcentrum draait en gaat zo eenzaamheid tegen. Onmisbare inzet die zorgt dat onze bewoners prettig kunnen wonen in een fijne buurt. Ook zorgen de vrijwilligers voor verbinding tussen buren onderling. Juist deze inzet en hulp maken het verschil in een buurt of wijk. Dat is de reden dat ik Frieda Stolp heb aangedragen voor het vervullen van haar wens. Elke dag staat Frieda klaar in activiteitencentrum De Stiel met een luisterend oor, een hapje en een drankje en genoeg leuke activiteiten. Bijvoorbeeld puzzelen, knutselen, sjoelen en samen eten.

Tijd over voor zaken die er echt toe doen

Frieda is echt het gezicht van De Stiel en wij waarderen haar inzet heel erg. Dat is de reden dat we haar hiervoor graag bedanken. In De Stiel doen de vrijwilligers alles zelf, dus ook het schoonmaken. Van het schrobben van de toiletten tot het stofzuigen en dweilen van de ontmoetingsruimte. Aangezien er veel mensen komen, is het belangrijk dat alles goed schoon is. Ze hadden hier alleen geen goede spullen voor. Ik wist dat er een wens was om goede schoonmaakspullen te hebben, zodat zij minder tijd kwijt zijn aan schoonmaken. En meer tijd hebben voor zaken die er echt toe doen, namelijk activiteiten voor bewoners organiseren. Dat is ook de reden dat we de wens van Frieda in vervulling hebben laten gaan en haar een professioneel dweilsysteem hebben gegeven.”

Samen zorgen voor een fijne plek

Frieda Stolp, vrijwilliger in De Stiel: “Wat fijn dat Saïda dit heeft geregeld voor De Stiel. Het is inderdaad belangrijk dat alles goed schoon is. Maar eigenlijk ben ik er liever voor de bezoekers van De Stiel. Door goede schoonmaakspullen heb ik meer tijd voor de bezoekers. Het is mooi om er samen voor te zorgen dat mensen een fijne plek hebben om naar toe te gaan voor een praatje en een gezellige activiteit.

Frieda wordt bedankt

Uitgelicht

Laak straatbeeld

Meer over Laakkwartier en Spoorwijk

Wat maakt deze wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees het op deze pagina.