Nieuwbouw

Betje Wolffstraat

Moerwijk
Betje Wolffstraat nieuwbouw

Een goede staat van de woning is de belangrijkste factor om je thuis te kunnen voelen. Daarom bouwt Staedion 72 woningen aan de Betje Wolffstraat 167-275 in Moerwijk. Het complex bestaat uit 50 sociale en 22 middeldure woningen. De verschillende soorten winkels en de nieuwe woningen zorgen voor een straat waar het straks prettig wonen en winkelen is.

Duurzame woningen voor ouderen en jongeren

De twee-, drie-  en vierkamerwoningen zijn bedoeld voor zowel ouderen als starters en kleine gezinnen. Daarnaast komt er sociale huur speciaal voor ouderen en rolstoelgebruikers. Dat noemen we wonen met een plus. Dat betekent dat ontmoeting centraal staat, er veel voorzieningen zijn en dat er activiteiten worden georganiseerd voor de nieuwe bewoners. Alle woningen in het complex zijn energiezuinig. Dit betekent dat ze goed zijn geïsoleerd, gasloos en voorzien van zonnepanelen.

Aandacht voor senioren

De woningen liggen vlakbij tramhaltes, het Zuiderpark, winkels en horeca. Vanwege de gunstige ligging is deze locatie geschikt voor senioren en mensen die minder goed ter been zijn. De woningen zijn zo gemaakt dat de toekomstige bewoners er tot op hoge leeftijd zelfstandig kunt blijven wonen. De woningen zijn bereikbaar met de lift. Alle ruimten zijn gelijkvloers en zonder drempels uitgevoerd.

Gevarieerd winkelaanbod

Er zijn ook zeven gevarieerde winkels en een supermarkt gepland. De winkels op de begane grond van het gebouw krijgen een moderner uitstraling en een breder aanbod. De ondernemers zijn actief betrokken bij het nieuwe ontwerp.

Levendige en mooie straat

De openbare ruimte krijgt nieuwe bestrating, groen, bankjes en parkeervoorzieningen. Dankzij het nieuwe complex krijgt niet alleen de straat een levendige en mooie uitstraling, maar draagt Staedion ook bij aan de leefbaarheid in de wijk.

Hoogtepunten

Eerste paal

november 2021

Eind 2023

Oplevering

Planning project

De woningen worden naar verwachting eind 2023 opgeleverd.

Inschrijven?

Ben je geïnteresseerd in een nieuwbouwwoning van Staedion? Een paar maanden voor oplevering kan je je inschrijven voor deze woningen. Dit wordt bekend gemaakt via onze website en via www.woonnet-haaglanden.nl. De inschrijving verloopt via Woonnet Haaglanden.