Nieuwbouw

Afgerond

Rijnauwenstraat

rijnauwenstraat nieuwbouw

In de Rijnauwenstraat in Moerwijk-Zuid verbouwt Staedion eind mei 2019 bedrijfsruimtes naar 30 compacte woningen. 20 woningen zijn bestemd voor bewoners van zorgorganisatie Fonteynenburg en 10 woningen worden zelfstandige appartementen. Er komt ook een inloophuiskamer voor bewoners van Fonteynenburg. De binnentuinen van de appartementencomplexen aan de Rijnauwenstraat krijgen een mooie nieuwe inrichting. De woningen zijn begin 2020 opgeleverd.

Nieuwe woningen en binnentuinen

De bedrijfsruimtes op de begane grond worden omgevormd tot nieuwe energiezuinige en milieuvriendelijke woningen. Daarmee wordt de uitstraling van de straat een stuk gezelliger. Ook de binnentuinen worden aangepakt. Bewoners van de woningen die grenzen aan de binnentuin hebben meegedacht tijdens speciale inspraakavonden. Er komen een moestuin, mooie bankjes en leuke speeltoestellen.

Creëren van een thuis voor diverse bewoners

De nieuwe bewoners van 20 woningen komen - onder begeleiding van Fonteynenburg - weer midden in de maatschappij te wonen. De vriendelijke sfeer van de Rijnauwenstraat helpt hen bij deze stap om zelfstandiger te gaan wonen. Bestuurder Staedion Willem Krzeszewski is tevreden over het project: “Met de woningen en de inloophuiskamer creëren we een thuis voor diverse bewoners. Door naast elkaar te wonen, hoort iedereen erbij. Staedion draagt met dit project bij aan een gevarieerd aanbod aan betaalbare woningen.”

Mix van wonen, zorg en bedrijvigheid

De locatie Rijnauwenstraat ligt in nabijheid van het Hart van Moerwijk. In dit gebouw zit de Buurtkamer en er is een aantal ondernemers uit de wijk gevestigd. De mix van wonen en werken draagt bij aan een levendige en gezelligere uitstraling van Moerwijk.

Rijnauwenstraat onderhoud