Bohemen

Bohemen en Meer en Bos

Wijk

den haag skyline

Op deze pagina vind je informatie over Bohemen en Meer en Bos. Wat maakt de wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees ook de laatste nieuwsberichten over de wijk.

Vlak tegen de duinen ligt een vrij kleine wijk: Bohemen. De wijk ligt in het zuiden van de stad. Ernaast liggen Kijkduin, Waldeck, de Vruchtenbuurt en de Bomen- en Bloemenbuurt.

In de wijk staan vooral woonblokken met appartementen en wat minder eengezinswoningen. De bouw van de wijk begon in de jaren 30. Omdat de huizen vanaf die tijd in verschillende periodes zijn gebouwd, zijn er allerlei bouwstijlen te vinden. De straatnamen van Bohemen heten bijna allemaal naar planten.

In het midden van de wijk ligt een grote waterpartij. Je kunt ook lekker wandelen in de wijk, want groen is er genoeg. Zoals in de Bosjes van Pex. Of ga struinen in het duinbos aan de overkant van de Machiel Vrijenhoeklaan. Voor winkels moet je de wijk uit, maar niet ver. Vlakbij ligt de Savornin Lohmanlaan met een groot winkelcentrum. Ietsje verder, in de Bloemenbuurt, vind je aan de Goudsbloemstraat alles wat je je kunt wensen.

Twee bewoners in gesprek onder parasol

Meedoen

In Den Haag zetten Staedion en haar huurders zich in voor de wijk. Wil jij ook meedoen, meedenken en meebeslissen voor jouw woongebouw en buurt?