Delfgauw

Delfgauw

Wijk

Illustratie vrouw en man voor gebouw

Op deze pagina vind je informatie over Delfgauw. Wat maakt de wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees ook de laatste nieuwsberichten over de wijk.

Tussen Den Haag, Delft en Pijnacker ligt het dorp Delfgauw. Delfgauw is onderdeel van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Er is veel polderland met kassen en er ligt een oude dorpskern. Ook is er een nieuwbouwwijk: Emerald.

Delfgauw was vroeger een klein dorpje. Na de oorlog kreeg Delfgauw er een paar buurten bij: de Burgemeestersbuurt en de Graaf Willem II-buurt. Later kwam daar ook de Wethouder Sonneveldhof bij. Eind jaren 90 werd Delfgauw stevig uitgebreid. Toen werd langs de A13 de nieuwbouwwijk Emerald gebouwd. Die is veel groter dan de oude dorpskern.

De bewoners van het dorp worden verwend met veel groen. Aan de noordkant ligt recreatiegebied Delftse Hout, op een steenworp van het dorp. Veel voorzieningen waren er voorheen niet. Maar sinds de wijk Emerald er is, heeft Delfgauw een winkelcentrum met supermarkt. Daar geniet het hele dorp van mee.

Twee bewoners in gesprek onder parasol

Meedoen

In Den Haag zetten Staedion en haar huurders zich in voor de wijk. Wil jij ook meedoen, meedenken en meebeslissen voor jouw woongebouw en buurt?