Groente & Fruitmarkt

Groente- en Fruitmarkt

Wijk

den haag skyline

Op deze pagina vind je informatie over Groente- en Fruitmarkt. Wat maakt de wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees ook de laatste nieuwsberichten over de wijk.

Een van de nieuwe wijken van de stad heet Groente- en Fruitmarkt. De wijk ligt in een hoekje ten zuiden van Transvaal en de Schilderswijk, tussen de Troelstrakade, de Parallelweg en de spoorlijn naar Rotterdam. De brede Fruitweg loopt er dwars doorheen. Vroeger zat hier de groothandelsmarkt voor groente en fruit. Vandaar de naam. Op die plek is in de jaren 90 een nieuwbouwwijk gebouwd. In andere delen van de wijk staan oudere huizen.

In deze wijk staan vooral betaalbare huurhuizen. Er zijn appartementsblokken en eengezinswoningen, in veel verschillende vormen. In de wijk wonen veel jonge gezinnen. Er zijn ook woonboten te vinden, langs het Laakkanaal. In dit hoekje van de stad zijn ook veel ondernemers te vinden die hier een bedrijfsruimte huren.

Winkels vind je er weinig, behalve een paar supermarkten. Maar de wijk Transvaal ligt op een steenworp afstand, waar wel veel winkels te vinden zijn. Zoals aan de levendige Paul Krugerlaan. Ook de wereldberoemde Haagse Markt ligt in die wijk. Je kunt het niet bedenken of het is daar te koop. Voor groen en ontspanning is het Zuiderpark niet ver weg. Een mooie plek om te wandelen, te fietsen of lekker in het gras te liggen. Of ga sporten in Sportcampus Zuiderpark. De wijk ligt dus gunstig voor van alles.

Twee bewoners in gesprek onder parasol

Meedoen

In Den Haag zetten Staedion en haar huurders zich in voor de wijk. Wil jij ook meedoen, meedenken en meebeslissen voor jouw woongebouw en buurt?

Artikelen over deze wijk