Leyenburg

Leyenburg

Wijk

Leyenburg straatbeeld

Op deze pagina vind je informatie over Leyenburg. Wat maakt de wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees ook de laatste nieuwsberichten over de wijk.

Tegen de wijken Morgenstond en Loosduinen ligt Leyenburg, in het zuidwesten van de stad. In de wijk staan veel appartementsblokken en portiekwoningen. Eengezinswoningen zijn er weinig. De wijk is gebouwd vanaf de jaren 30, met een pauze tijdens de oorlog. In de jarenĀ 60 kwam er hoogbouw bij, omdat de stad groeide.

Leyenburg is een rustige woonwijk. Er wonen vrij veel oudere inwoners. In heel Den Haag is de wijk bekend om het ziekenhuis, dat vroeger ook Leyenburg heette. Dit hoge gebouw aan de Leyweg staat eigenlijk net buiten de wijk. Nu hoort het bij de HagaZiekenhuizen.

De wijk is rijk aan water. En waar water is, zijn kades. Daar liggen woonboten, zoals aan de Veenendaalkade en de Soestdijksekade. Die geven veel sfeer aan deze vaarten.

Wil je naar een park? Dan is er het Florence Nightingalepark. Daar is ook een kinderboerderij. Winkelen kan in winkelcentrum Leyenburg, of iets verder weg, in het grote winkelcentrum aan de Leyweg. In Leyenburg vind je alles wat je nodig hebt.

Twee bewoners in gesprek onder parasol

Meedoen

In Den Haag zetten Staedion en haar huurders zich in voor de wijk. Wil jij ook meedoen, meedenken en meebeslissen voor jouw woongebouw en buurt?

Artikelen over deze wijk