Naaldwijk

Naaldwijk

Wijk

Illustratie vrouw en man voor gebouw

Op deze pagina vind je informatie over Naaldwijk. Wat maakt de wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees ook de laatste nieuwsberichten over de wijk.

In het Westland, ten zuiden van Den Haag, ligt Naaldwijk. Het is een van de elf dorpskernen in de gemeente Westland. Alles draait hier om de tuinbouw. Het gebied staat vol kassen waar vooral groenten, fruit en bloemen worden verbouwd.

Naaldwijk heeft een rijke geschiedenis. Er staan nog veel oude bouwwerken in het dorp: monumenten en bruggetjes, en ook de watertoren. Je ziet er mooie geveltjes en kromme straatjes. Dat maakt de dorpskern gezellig. Rond 1900 groeide Naaldwijk hard dankzij de tuinbouw. Er kwamen huizen ten noordoosten van het dorp en de buurt Kruisbroek verscheen. Na de oorlog breidde het dorp zich vooral in het oosten uit. Vanaf het begin stonden er in Naaldwijk vooral rijtjeshuizen, maar inmiddels staat er ook hoogbouw. En er zijn nieuwe wijken bijgekomen, zoals Woerdblok.

Voorzieningen zijn er genoeg. Er is een winkelcentrum in het dorpshart en elke week is er een gezellige markt op het Wilhelminaplein. In de groene omgeving kun je heerlijk fietsen. Binnen een kwartier sta je op het rustige strand Ter Heijde bij Monster. Mooier kan het niet.

Twee bewoners in gesprek onder parasol

Meedoen

In Den Haag zetten Staedion en haar huurders zich in voor de wijk. Wil jij ook meedoen, meedenken en meebeslissen voor jouw woongebouw en buurt?