Valkenboskwartier

Valkenboskwartier

Wijk

den haag skyline

Op deze pagina vind je informatie over Valkenboskwartier. Wat maakt de wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees ook de laatste nieuwsberichten over de wijk.

Naast het Regentessekwartier en ten zuiden van de Bomen- en Bloemenbuurt ligt het Valkenboskwartier. Vroeger was Valkenbosch een landgoed. De wijk is gebouwd vanaf ongeveer 1900. De bouwstijlen zijn verschillend, want niet alle huizen uit die tijd staan er nog. Die zijn later voor een deel vervangen door portiekwoningen. Sommige woonblokken zijn gebouwd rond de jaren 80. Na 2000 zijn drie straten helemaal opnieuw gebouwd. Dit is gedaan in de stijl van de oudste panden in de wijk: baksteen met veel wit sierwerk.

Het Valkenboskwartier is een rustige wijk waar veel alleenstaanden en jonge gezinnen wonen. Winkels zijn er verspreid door de wijk, maar de Weimarstraat is wel de beste plek om te winkelen.

De wijk heeft geen eigen park. Maar vlakbij vind je De Verademing. Een groot park in het Regentessekwartier met sportvelden, een manege, een voetbalkooi, speelplekken en natuurlijk veel groen. En wil je naar het centrum, dan ben je daar zo met de fiets of de tram of bus. Ideaal.

Twee bewoners in gesprek onder parasol

Meedoen

In Den Haag zetten Staedion en haar huurders zich in voor de wijk. Wil jij ook meedoen, meedenken en meebeslissen voor jouw woongebouw en buurt?