Vogelwijk

Vogelwijk

Wijk

den haag skyline

Op deze pagina vind je informatie over Vogelwijk. Wat maakt de wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees ook de laatste nieuwsberichten over de wijk.

Tegen de duinen en tussen Scheveningen en Kijkduin ligt de Vogelwijk. Dit is een woonwijk met vooral villa’s en twee-onder-een-kapwoningen met grote tuinen. In het noordoostelijke deel staan ook rijtjeshuizen.

Het grootste deel van de wijk is gebouwd rond 1930. In sommige straten staan woningen die na de oorlog zijn gebouwd. De straten zijn breed en groen en zijn bijna allemaal genoemd naar vogels. De wijk is een beschermd stadsgezicht. Het is een rustige wijk die ook wel iets dorps heeft. Er wonen veel gezinnen.

De Vogelwijk is populair, vooral om de ligging. Steek je de Laan van Poot over, dan zit je in de duinen van het Westduinpark. Dit is een beschermd natuurgebied. Een kleine wandeling brengt je naar het strand. De wijk heeft nog een ander duingebied: de Bosjes van Poot. Wandelen kun je hier dus genoeg. Voor nog meer beweging zijn er de atletiekbaan en de sporthal. Aan het Mezenplein zijn wat winkels te vinden. Maar de meeste wijkbewoners gaan voor hun boodschappen naar de Bloemenbuurt of naar De Savornin Lohmanlaan.

Twee bewoners in gesprek onder parasol

Meedoen

In Den Haag zetten Staedion en haar huurders zich in voor de wijk. Wil jij ook meedoen, meedenken en meebeslissen voor jouw woongebouw en buurt?