Westbroekpark & Duttendel

Westbroekpark en Duttendel

Wijk

Park in Westbroekpark en Duttendel

Op deze pagina vind je informatie over Westbroekpark en Duttendel. Wat maakt de wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees ook de laatste nieuwsberichten over de wijk.

Prachtig in het groen staan de huizen van de wijk Westbroekpark en Duttendel. De wijk ligt tegen Scheveningen aan. De zuidgrens is de Haringkade.

Het deel Westbroekpark bestaat vooral uit het park zelf, met aan de zuidoostkant een paar straten. Hier staan vooral statige, oude en moderne villa’s en appartementen. Het park is de grote attractie. Het is aangelegd in 1926 door – hoe kan het ook anders – Pieter Westbroek. Bewoners komen erheen om te picknicken en te barbecueën. Hardlopers kunnen er flinke rondes maken. En kinderen kunnen er lekker spelen.

Ook in Duttendel staan veel villa’s en twee-onder-een-kapwoningen. De wijk is gebouwd na de oorlog. Veel straatnamen zijn genoemd naar verzetstrijders. De bewoners kunnen genieten van veel groen. Zoals in de Nieuwe Scheveningse Bosjes en het Hubertuspark.

Winkels zijn er vooral in de omliggende wijken. ‘De Fred’ in het Statenkwartier is niet ver. Ook de voorzieningen in het Belgisch Park zijn vlakbij.

Twee bewoners in gesprek onder parasol

Meedoen

In Den Haag zetten Staedion en haar huurders zich in voor de wijk. Wil jij ook meedoen, meedenken en meebeslissen voor jouw woongebouw en buurt?