Zeeheldenkwartier

Zeeheldenkwartier

Wijk

Dame voor muurschildering zeeheldenkwartier

Op deze pagina vind je informatie over Zeeheldenkwartier. Wat maakt de wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees ook de laatste nieuwsberichten over de wijk.

Een van de hipste wijken van Den Haag is het Zeeheldenkwartier. De wijk ligt tussen het centrum en het Regentessekwartier. Er is veel te doen en daarom wonen er veel jonge mensen.

Een groot deel van de wijk is gebouwd rond 1880. De bouwstijl was modern in die tijd: bakstenen gevels met veel witte versieringen. Later kwamen er buurten met smallere straten en kleinere huizen bij. Dat maakt de wijk heel verschillend: er staan grote herenhuizen, maar ook betaalbare huurwoningen. En veel grote huizen zijn gesplitst in boven- en benedenhuizen. Ook liggen er een paar hofjes.

In de wijk zijn vooral de Piet Heinstraat, de Prins Hendrikstraat en de Zoutmanstraat geliefd. Jaarlijks is er een markt met bijzondere producten. Je dagelijkse boodschappen doe je in een grote supermarkt midden in de wijk. Voor groen hoef je niet ver de wijk uit. Aan het Zeeheldenkwartier grenst de Paleistuin van Paleis Noordeinde. Ook vlakbij ligt het park Zorgvliet. En aan de overkant van de Scheveningseweg kun je wandelen door de Scheveningse Bosjes. Fiets je over diezelfde weg nog een eindje door, dan kom je vanzelf op het strand. De ligging van de wijk is dus perfect.

Twee bewoners in gesprek onder parasol

Meedoen

In Den Haag zetten Staedion en haar huurders zich in voor de wijk. Wil jij ook meedoen, meedenken en meebeslissen voor jouw woongebouw en buurt?

Artikelen over deze wijk