Rookmelders

Staedion vindt het belangrijk dat je veilig woont. Bijvoorbeeld dat er geen ongelukken gebeuren door brand. Brand in huis is levensgevaarlijk. Het gevaarlijkst is de rook. Als je slaapt, ruik je de rook niet. Je wordt dus niet wakker van rooklucht. En als je wakker wordt, is het vaak te laat.

Een rookmelder maakt veel geluid als er een klein beetje rook in huis is. Daardoor word je op tijd wakker als er brand is. Wij hangen in ieder huis een rookmelder op. De nieuwe rookmelder is van FireAngel. De bedrijven Bevico, Roessen & Roessen en Synorga hangen de rookmelders op.

Alle huizen die nog geen rookmelder hadden, hebben voor het einde van 2022 een brief gekregen voor het plaatsen van een rookmelder. Heb je geen brief van ons gekregen? Neem dan contact met ons op.

Test je rookmelder

Test je rookmelder 1 keer per maand. Dit doe je door op de testknop van de rookmelder te drukken. Je hoort dan het geluid van de rookmelder. Ook gaat het rode lampje knipperen. Hoor je geen geluid? Bel dan met FireAngel op telefoonnummer 0800 - 311 11 11. Of stuur een e-mail naar: klantenservice@fireangeltech.com.

Houd je rookmelder schoon

  • Zuig de rookmelder iedere 3 maanden schoon met je stofzuiger. Gebruik daarvoor het kleine borsteltje van je stofzuiger.
  • Ga je klussen in de buurt van de rookmelder? Zorg dan dat er geen stof in de rookmelder komt. Dat kan door de rookmelder los te draaien en in een plastic zak te stoppen. Na het klussen kun je de rookmelder weer vastdraaien.

Veelgestelde vragen

Uitgelicht