Mijn Staedion
samen
thuis

Terug

Ik ervaar overlast. Hoe kan ik dit melden?

Het ervaren van overlast van de buren is voor iedereen anders. De ene persoon vindt het niet zo erg als de radio een keer wat harder staat. De andere persoon vindt het geluid van een deur die hard dichtslaat erg vervelend.
Stel u zelf de volgende vragen om vast te stellen of u te maken heeft met overlast:

  • Ervaren andere buren of huisgenoten dezelfde overlast?
  • Hebben de buren misschien een andere levensstijl? Hoe gaat u daar mee om?
  • Kunnen uw buren iets aan de overlast doen? Wanneer de huizen gehorig zijn, wordt het bijvoorbeeld moeilijker om de overlast tot een minimum te beperken.

Wanneer u vindt dat u te maken heeft met overlast, vragen wij u eerst zelf met de buren te praten. De meeste overlastproblemen worden dan vaak opgelost. Hoe kunt u dat gesprek aangaan? Wij hebben een aantal tips voor u op een rij gezet.
Soms veroorzaakt u, zonder dat u het weet, zelf ook overlast. Hoe voorkomt u overlast? Wij hebben een aantal tips voor u op een rij gezet.

Formulier overlast
Ervaart u criminaliteit of geweld?

Het kan zijn dat u te maken heeft met crimineel gedrag, bedreiging, intimidatie, geweld of extreme geluidsoverlast. Neem in dat geval direct contact op met de politie via 0900 – 88 44. En informeer ons via het contactformulier voor de dossiervorming.

Contactformulier

This is an automatic translation by