Mijn Staedion
samen
thuis

Samen tegen vocht en schimmel

Voor Staedion staat het thuisgevoel van onze bewoners voorop. Daarom nemen wij klachten over vocht en schimmel altijd serieus. Het is een lastig probleem. Het kan een (bouw)technische oorzaak hebben, maar het ook kan liggen aan het gebruik van de woning.

Last van vocht en schimmel in uw woning?
Heeft u last van vocht en/of schimmel in uw woning? Een beetje schimmel haalt u makkelijk zelf weg met een sopje met soda. Of gebruik hiervoor een antischimmelmiddel die u bij uw supermarkt of bouwmarkt kan kopen. Lukt het niet om de schimmel weg te krijgen? Meld dit dan direct via 088 - 24 23 000. Een speciaal getrainde onderhoudsmedewerker van Staedion komt zo snel mogelijk langs om te kijken of we het probleem kunnen verhelpen. Met professionele meetmiddelen proberen we de oorzaak te achterhalen. Om zo de juiste oplossing te kunnen bieden. Lees hier meer over onze aanpak.

Tips en voorlichtingsfilmpjes
Wat kunt u zelf doen om vocht- en schimmel te voorkomen? Bekijk de tips en voorlichtingsfilmpjes over het ventileren en verwarmen van uw woning. Of neem een kijkje op gezondwonen.nl of de website van GGD Haaglanden.
 
Onafhankelijke vocht- en schimmelexpert
Heeft u uw vocht- of schimmelprobleem bij ons gemeld, maar bent u niet tevreden met ons advies of onze oplossing? Dan kunt u een onderzoek aanvragen bij de onafhankelijke Haagse vocht- en schimmelexpert. Deze expert komt bij u langs, doet onderzoek en geeft een objectief advies voor een oplossing. Op vochtexpertdenhaag.nl vindt u meer informatie en kunt u een onderzoek aanvragen. Let op: dit kan alleen als u al eerder een melding heeft gedaan bij Staedion en u niet tevreden bent met de geboden oplossing.
 
Samen tegen schimmel en vocht
We werken samen met de gemeente Den Haag, GGD Haaglanden en andere woningcorporaties om vocht- en schimmelproblemen aan te pakken. Zo tekenden we op 23 januari 2017 een overeenkomst met verschillende partijen.
 
Veilig en gezond wonen
Komende jaren knappen we weer duizenden woningen op om energiezuiniger te maken:

  • We plaatsen bijvoorbeeld dubbelglas, zonnepanelen en we isoleren woningen.
  • Met de plaatsing van mechanische ventilatie en de actieve aanpak van vocht en schimmel werken we aan een gezond binnenklimaat.
  • Geisers zijn vrijwel allemaal vervangen door veilige installaties, zodat de kans op koolmonoxidevergiftiging sterk daalt.