Mijn Staedion
samen
wonen

Ik heb last van vocht en schimmel in mijn woning. Wat kan ik hieraan doen?

In uw woning komt bij allerlei activiteiten vocht vrij, zoals bij douchen, wassen, drogen en koken. Het is belangrijk dat u dit vocht afvoert door goed te ventileren. Ventileert u onvoldoende, dan bestaat de kans op vocht- en schimmelproblemen.

6 tips die u helpen goed te ventileren:

  1. Gebruik het ventilatiesysteemZet het systeem nooit uit. Net gedoucht? Zet de schakelaar in de hoogste stand totdat de badkamer droog is.

  2. Lucht uw huis een kwartier per dagDagelijks luchten is verstandig, maar let er wel op dat ventilatieroosters in muren en ramen niet verstopt zitten. Maak de roosters ook regelmatig schoon. Controleer ook de afzuigkap! En zet bij koken een raam of deur open in de keuken. 

  3. Ventileer goed in de doucheHoud de badkamerdeur dicht als de douche aanstaat. Zo voorkomt u dat vocht door het huis trekt. Wis na het douchen de vloer en wand en zet de deur en (indien aanwezig) het raam open.

  4. Zet uw thermostaat niet te laagBeneden de 15 graden beslaan ramen en deuren sneller. Een goed geventileerde, droge woning is eerder warm dan een vochtige woning.

  5. Voorkom huisstofmijtDoor goed ventileren en regelmatig te stofzuigen, blijven huismijt en schimmels buiten de deur.

  6. Neem een vochtvreter in huisDe vochtigheidsgraad in uw woning kunt u gemakkelijk aflezen met een goedkope meter (hygrometer) van de bouwmarkt. Blijft het te vochtig? Koop dan een vochtvreter voor in huis.

Staedion neemt klachten over vocht en schimmel altijd serieus. U ventileert uw woning goed, maar blijft toch last houden van vocht en schimmel? Neem dan contact met ons op.

Contactformulier