Huur verlagen

Sommige huurders met een laag inkomen en een hoge huur kunnen ook in 2022 een lagere huur krijgen. Kom jij hiervoor in aanmerking? Hieronder lees je de regels.

Lukt het je niet om de huur te betalen?

Neem contact met ons op. Hoe eerder je laat weten dat je problemen hebt met het betalen van je huur, hoe beter we je kunnen helpen.

Heb ik recht op een lagere huur (huurverlaging)?

In 2021 hadden huurders met een laag inkomen en een hoge huur recht op een lagere huur. Dat stond in de wet. Deze wet geldt niet meer in 2022. Toch kunnen sommige huurders met een laag inkomen en een hoge huur ook in 2022 een lagere huur krijgen. Hiervoor gelden de regels die hieronder staan:

  • Je huurt een huurhuis met een eigen voordeur, een eigen keuken en een eigen toilet.
  • Je huur plus een deel van de servicekosten is hoger dan € 763,47. Dit bedrag is de  huurtoeslaggrens en wordt ook wel de liberalisatiegrens genoemd
  • Je hebt een inkomen waarmee je recht hebt op huurtoeslag.
  • Je hebt nog geen huurtoeslag gekregen voor het huis waarin je nu woont.

Klik op de button hieronder om te zien of je recht hebt op een lagere huur.

Check of je recht hebt op huurverlaging

Let op! Je kunt geen lagere huur krijgen als je met 1 of 2 mensen in een groot huis woont. Een groot huis is een huis met 5 of meer kamers en groter dan 80 m2. Je kunt dan beter verhuizen naar een kleiner huis. De doorstroommakelaar kan je helpen bij het vinden van een kleiner huis. Als je verhuist naar een kleiner huis, kun je geld krijgen van de gemeente Den Haag. Hier vind je meer informatie over de doorstroomregeling van de gemeente.

Uitgelicht

Tekening van twee pratende mensen onder een parasol

Hulp nodig? Neem contact op!

Heb je vragen of heb je hulp nodig. Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.