Door een storing bij KPN zijn wij telefonisch slecht bereikbaar. Bel ons alleen voor spoedgevallen. Heeft u geen spoedmelding, bel ons dan op een andere dag.

Klachten en overlast

Wij vinden het belangrijk dat iedereen veilig, prettig en schoon kan wonen. Dat lukt alleen door rekening met elkaar te houden. In gesprek te blijven, afspraken te maken én deze ook nakomen. Wat kan je doen als dit niet lukt? Dit en meer lees je hier.

Heb je last van andere huurders of ongedierte? Is er iets kapot in je huis? Wil je woonfraude melden? Heb je last van vocht en schimmel? Heb je een klacht over ons? Laat het ons weten. Dat kan op de manieren die hieronder staan. 
 

Veelgestelde vragen

Er zijn problemen in de buurt. Wat kan ik doen?

Zijn er problemen in de buurt? Ligt er bijvoorbeeld afval op het gras of in de struiken. Of zijn er dingen kapot in de buurt. Neem dan contact op met de gemeente waarin je woont.

Er zijn problemen in de algemene ruimtes. Wat kan ik doen?

Staan er spullen in de algemene ruimtes, bijvoorbeeld in het portiek of op de galerij? Bijvoorbeeld fietsen, scooters, vuilnis of andere spullen? Dat mag niet, want dat is gevaarlijk.

  • Weet je van wie de spullen zijn? Bespreek dit dan met de eigenaar van de spullen.
  • Weet je niet van wie de spullen zijn? Meld dit dan aan ons.

Hoe zit het met de schoonmaak in mijn woongebouw?

Wij vinden het belangrijk dat iedereen veilig en prettig kan wonen. Daarbij vinden we het allemaal fijn om in een schoon woongebouw te wonen. Dat lukt alleen als iedereen daar aan meehelpt.

Wat doet de schoonmaker?
In de hal van het woongebouw hangt het schoonmaakprogramma. Hier vind je meer informatie over wat de schoonmaker schoonmaakt. En wanneer de schoonmaker langskomt om schoon te maken. Soms wordt de schoonmaak een dag opgeschoven als het een feestdag of vakantie is. Zijn er prullenbakken in het woongebouw? Dan worden deze geleegd wanneer de schoonmaker komt. Op het schoonmaakprogramma staat ook wanneer de ramen worden gewassen.

Wat hoor je zelf te doen?
We willen allemaal in een schoon woongebouw wonen. Dat lukt alleen als iedereen daar aan meehelpt. Hoe meer tijd de schoonmaker kwijt is om rommel op te ruimen, hoe minder tijd hij heeft om schoon te maken. Als hij meer moet doen dan in het schoonmaakprogramma staat, dan moet je meer gaan betalen.

Zorg daarom samen met je buren voor een schoon woongebouw. Laat geen rommel slingeren en ruim je vuil op. Zet geen fietsen of vuilniszakken in het portiek. Breng je een vuilniszak weg en lekt deze in de hal? Ruim dit dan netjes op. Leg ook geen reclame(post) op de postkast. Zo zorgen we er samen voor dat het woongebouw netjes blijft.

De schoonmaker heeft rommel van huurders laten liggen, moet dat niet opgeruimd worden?
Nee, de schoonmaker komt langs om schoon te maken, niet om op te ruimen. De tijd die hij kwijt is aan het opruimen kan hij dan niet gebruiken om schoon te maken. Als hij meer moet doen dan in het schoonmaakprogramma staat, dan moet je meer gaan betalen.

De schoonmaker haalt mijn deurmat niet weg / legt mijn deurmat niet terug
Op de dag dat er wordt schoongemaakt, moet je zelf de deurmat weghalen. Heb je andere spullen in het portiek staan zoals een bankje, fiets of bloempotten? Haal deze dan ook weg, zodat dit niet in de wegstaat. De schoonmaker hoeft deze niet te verplaatsen en veegt en dweilt er anders omheen.

Niet tevreden?
Ben je niet tevreden over de schoonmaak van de algemene ruimtes? Meld dit dan aan ons.

Uitgelicht

Tekening van twee pratende mensen onder een parasol

Hulp nodig? Neem contact op!

Heb je vragen of heb je hulp nodig. Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.