Bewonersverhaal

Kijkje achter de voordeur: Riet uit de Ockenburgstraat

Ockenburghstraat

In juli 2020 mocht Riet terug naar haar huis aan de Ockenburgstraat, dat een stevige opknapbeurt had gehad. Nieuwe keuken en douche, isolatie en stevige ramen, een behoorlijk stukje werk. Riet moest wel afscheid nemen van de aanpassingen die haar man in huis had gedaan. Dat was even slikken, maar nu is ze blij met het vernieuwde huis.

Hoe lang woon je hier al? 

“Dit blok is 1948 gebouwd en ik woon hier sinds 1975, al 45 ruim jaar. Ja, hier ligt geschiedenis. Als de muren konden spreken… We hebben hier gewoond met ons gezin met 3 kinderen. Toen de aankondiging van het groot onderhoud kwam, ben ik gaan opruimen in huis. Ik kwam van alles tegen waarvan ik dacht: hé, heb ik dat nog? Dat was wel grappig.”

Hoe verliepen de werkzaamheden?

“Eerst kwamen de steigers en werd het hier binnen heel donker. Het leek wel kerst, midden in de zomer. In juni begon het werk binnen. Ik heb 5 weken in een logeerwoning gezeten, die was helemaal ingericht. Dat was gelukkig heel dichtbij. Alles in mijn huis moest aan de kant, kasten en zo, en de mooie spulletjes heb ik bij mijn kinderen ondergebracht. Begin juli kon ik terug, mijn zonen hebben me geholpen.” 

Hoe bevalt het resultaat?

“Het is mooi geworden, ik ben er blij mee. Maar er zijn wel wat traantjes geweest, hoor. Mijn man had hier in huis van alles gemaakt en een serre gebouwd. Dat moest allemaal weg. Het was goed besproken, hoor, ik wist het van tevoren. Toch moest ik echt wennen toen ik hier weer terugkwam. Maar uiteindelijk zag ik door de druppels de zon weer schijnen.”

Is er veel verbeterd?

“O, zeker. De keuken is bij de woonkamer getrokken, dat is veel ruimer nu. De douche en de keuken zijn nieuw. Ik kook nu op inductie, dat vind ik prettig. We hadden al dubbel glas, maar nu zit er driedubbel glas in, en de muren zijn dikker door de isolatie en zijn mooi afgewerkt met steenstrips. Er liggen ook zonnepanelen op het dak. En ik heb een schutting in de tuin, dat is fijn. Al het hang- en sluitwerk is stevig en veilig, en er zit nu een camera bij de voordeur. Ze hebben het heel netjes gedaan, iedereen heeft zijn best gedaan.” 

Zijn er geen kinderziektes geweest?

“Een paar dingen heb ik zelf opgelost. Ik heb nieuwe heupen, en de drempel achter was voor mij te hoog. Daar heb ik zo’n schuin plankje voor gelegd. De brievenbus is ook hoog, daar staat nu een bakje in dat ik er zo uit kan pakken. Achteraf hoor ik van anderen in het pand ook wel dingen, maar we zaten maar met z’n drieën in de klankbordgroep. Daar hadden best wat mensen bij gekund om dingen aan te kaarten.”

Is het hier fijn wonen?

“Ja, prima. Al kom ik oorspronkelijk uit de omgeving van de Paul Krügerlaan, ik ben vergroeid met Loosduinen. Ik ga heel graag naar het Ockenburgh-bos hiertegenover. Verder schrijf ik verhaaltjes, want er gaat niet veel meer door. Ik zit bij de Granny HipHop Crew, een hiphop-dansgroep van 70-plussers, heel leuk. Daar zijn we zelfs mee bij Humberto Tan en bij Spijkers met Koppen geweest. Maar ja, dat ligt nu stil, dus ik ben blij dat ik aan de overkant lekker aan de wandel kan.”
 

Ockenburghstraat portiekdeur

Uitgelicht

buurt evenement loosduinen

Meer over Loosduinen

Wat maakt deze wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees het op deze pagina.