Typisch Haags

Welkom aan nieuwe bewoners van de Betje Wolffstraat

Betje Wolffstraat feestelijke oplevering winkelstraat

Het heeft even geduurd. Maar nu de nieuwbouw klaar is, ziet de Betje Wolffstraat er prachtig uit. Op zaterdag 20 april worden nieuwe bewoners en ondernemers feestelijk verwelkomd. Iedereen heeft een dikke jas aan, want de stevige wind is behoorlijk fris. Toch is het gezellig op het feest met braderie, georganiseerd door Bij Betje.

De buurvrouwen Nisa en Ivy zijn er al vroeg bij. Ze hebben afgesproken om samen naar de braderie te gaan. Nisa vertelt: “We wonen hier allebei sinds 3 november. Ik woonde voorheen in de Schilderswijk. We leerden elkaar kennen op de bijeenkomst voor bewoners. Het klikte en nu zijn we vriendinnen.” Ivy is blij met de vriendschap, maar ook met haar nieuwe huis aan de Betje Wolffstraat. “Het is héérlijk! Mijn vroegere wijk mis ik helemaal niet. Ik woonde in de Gaardes en mijn huis wordt gesloopt. Nu ben ik heel blij.” Nisa knikt enthousiast. “Het is heel fijn wonen, goed geïsoleerd en zo. En alles wat je nodig hebt is dichtbij. Ideaal.”

Buurvrouwen Nisa en Ivy halen tas op

Goede samenwerking

Wethouder Nur Icar arriveert om het openingswoord te doen. Maar eerst maakt hij een rondje door de straat. Hij schudt handen en maakt praatjes met bewoners en ondernemers, zoals fietsenmaker Con van de Haagsche Fietsenwinkel, die blij is met de stek aan de Betje Wolffstraat waar hij sinds februari zit: “Het is stukken drukker dan waar ik eerst zat, op de Leggelostaat.” En dan opent de wethouder de straat: “Ik weet nog hoe het er hier voorheen uitzag. Sinds 2013 zijn ze ermee bezig geweest. Ik was hier jaren niet geweest, maar toen ik zag wat hier gebeurd was, ben ik in mijn vrije tijd teruggekomen om nog eens goed te kijken. Dit is een prachtig resultaat van een goede samenwerking tussen alle verschillende organisaties.” 

Betje Wolffstraat fietsenwinkel

Van 32 naar 72 woningen

Na zijn toespraak heet ook Marieke Stam van Staedion de nieuwe bewoners en ondernemers welkom in de straat. Ze vertelt: “Vroeger waren in dit blok 32 woningen, nu zijn dat er 72. De huizen zijn rolstoelvriendelijk en toegankelijk. Dat betekent dat bewoners er de rest van hun leven kunnen blijven. En sommigen hebben grote huurwoningen achtergelaten, waar gezinnen weer heel blij mee zijn.” Ook zij noemt de fijne samenwerking met de gemeente, de ondernemers en organisaties. En ze nodigt nieuwe bewoners uit om actief te worden voor de buurt.

Marieken Stam met collega's

Huis te groot

Staedion deelt tasjes met spullen uit aan nieuwe bewoners. Zoals boodschappen, fleece dekentjes en een timer voor de douche. Allemaal geschonken door de ondernemers, Staedion en Duurzaam Den Haag. Robert neemt dankbaar een tasje in ontvangst. Ook hij woont nu een paar maanden in het nieuwe complex aan de Betje Wolffstraat. “Het bevalt goed. Ik woonde eerst in de Stuwstraat in Laak. Het huis was te groot voor mij alleen, dat was een 5-kamerwoning. Dit is beter, en het is een mooi huis.”

Bewoner Robert uit de Betje Wolffstraat

Uitgelicht

moerwijk bij Hart van Moerwijk

Meer over Moerwijk

Wat maakt deze wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees het op deze pagina.