Groot onderhoud

Afgerond

Kom van Loosduinen

Woningen Serenadestraat

Staedion voert aan 172 woningen in de buurt ‘Kom van Loosduinen’ groot onderhoud uit. Het project bestaat uit zes woonblokken aan de Preludestraat, Fugastraat, Fanfarestraat en de Serenadestraat. Het onderhoud ging in uitvoering in oktober 2020 en is naar verwachting klaar in het voorjaar van 2023. Als het werk klaar is zijn de woningen veilig, energiezuinig en comfortabel. Een goede staat van de woning is voor een bewoner belangrijk om zich thuis te kunnen voelen. Daarom zijn we daar voortdurend mee bezig.

Wat wordt er verbeterd? 

De woningen krijgen nieuwe voordeur- en raamkozijnen met HR++ glas en met ventilatieroosters in de ramen. De brandveiligheid van de woningen wordt verbeterd en de nieuwe, mechanische ventilatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en minder vocht in de woning. Door het vervangen van de ramen en deuren vergroten we de inbraakveiligheid. Tijdens de uitvoering van het werk kwamen we waterleidingen van lood tegen. Deze loden leidingen vervangen we gelijk door nieuwe leidingen. Aan de buitenkant van de woningen voeren we gevelonderhoud uit. Waar nodig herstellen we de gevels, het beton en de vloercoating van de balkons. Ook vervangen we de balkonhekken.

Energiezuinige woningen

Na het groot onderhoud hebben de woningen gemiddeld energielabel B of C. Voor het verduurzamen van de woningen is het dak vervangen en geïsoleerd. De bewoners hebben de mogelijkheid om zonnepanelen op het dak te laten leggen. 

Onderhoud aan woningen in de Fanfarestraat

Onderhoud aan woningen in de Fanfarestraat

Plaatsen van nieuwe kozijnen in de Serenadestraat

Plaatsen van nieuwe kozijnen in de Serenadestraat