Nieuwbouw

Afgerond

Pegasusstraat

Nieuwbouw Pegasus

De Haagse Binckhorst is volop in ontwikkeling en verandert steeds meer in een moderne, innovatieve stadswijk waar wonen en werken samengaan. Staedion vindt het belangrijk dat er voldoende aanbod van betaalbare en energiezuinige woningen is in Den Haag, zodat ook mensen met een bescheiden inkomen hier goed kunnen wonen. Daarom bouwt Staedion, samen met NU Projectontwikkeling en bouwer Stebru, 300 sociale huurwoningen in de Pegasusstraat in de Binckhorst.

Woningen voor starters en kleine gezinnen

In het wooncomplex komen 152 driekamerappartementen, 134 tweekamerappartementen en 14 studio’s, in diverse woningtypen met verschillende huurprijzen. De appartementen zijn bedoeld voor een mix van doelgroepen, waaronder ook jonge professionals, starters en jongeren tot 23 jaar.

Torens van 40 en 70 meter hoog

Tussen de Orionstraat, Wegastraat en de Pegasusstraat komt een opvallend gebouw met twee woontorens van 40 en 70 meter hoog. Op de begane grond en de eerste verdieping van het gebouw is ruimte voor bedrijven.

Daktuin, zonnepanelen en groene daken

Staedion investeert in duurzame, energiezuinige nieuwbouwwoningen in de Binckhorst. Alle woningen in het complex zijn goed geïsoleerd en gasloos. Het complex krijgt HR++ glas, zonnepanelen en vloerverwarming. Vlakbij de locatie heeft Eneco een warmtenet, waarop het complex wordt aangesloten. Ook is er veel ruimte voor groen: op de tweede verdieping komt een gemeenschappelijke daktuin voor bewoners en het complex krijgt groene daken.

900 fietsparkeerplaatsen en parkeergarage voor auto’s

In het gebouw komt een parkeergarage met 80 plaatsen voor de woningen. Dit zorgt voor minder auto’s op straat. Het fietsgebruik wordt gestimuleerd door de 900 eigen fietsparkeerplaatsen in de kelder van het gebouw. Dit draagt bij aan de leefbaarheid in de wijk.

Centrale ligging en goede bereikbaarheid

Het wooncomplex ligt centraal tussen het centrum van Den Haag en Voorburg en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de fiets en met de auto. De stations Den Haag Centraal, Hollands Spoor en Voorburg liggen dichtbij en in de Binckhorst komt een nieuwe tramlijn. Bovendien zorgt de Victory Boogie Woogietunnel voor een optimale aansluiting van de Binckhorst op de snelwegen.

Planning

In december 2020 is de bouw gestart. De verwachte opleverdatum van het complex is eind 2023.

Interesse?

Heb je interesse in een woning in de nieuwbouw van Pegasus? Vanaf half maart worden de woningen te huur aangeboden via Woonnet Haaglanden.

pegasusstraat nieuwbouw