Nieuwbouw

Steenzicht

Impressie Steenzicht woongebouw 1A

In de buurten Dreven, Gaarden en Zichten in Den Haag Zuidwest staan veel oudere woningen die net na de tweede wereldoorlog gebouwd zijn. Delen van deze drie buurten zijn aan vernieuwing toe. Samen met de gemeente Den Haag en ontwikkelaar Heijmans bouwen we aan buurten waar iedereen met veel plezier woont. En met verschillende soorten en betaalbare woningen. Het eerste nieuwbouwproject waar we aan werken is het project Steenzicht in de buurt de Zichten.

Woningen voor starters en kleine gezinnen

Er komen 2 nieuwe woongebouwen met in totaal 220 appartementen. 117 woningen zijn sociale huur en 103 middenhuur. Het gaat om 2-, 3- en 4- kamerappartementen en enkele appartementen over 2 verdiepingen (maisonnette woningen). De woningen zijn voor 1- en 2-persoonshuishoudens en kleine gezinnen. Elk appartement heeft een eigen buitenruimte in de vorm van een terras of een balkon.

2 woongebouwen aan Steenzicht

Het project Steenzicht is vernoemd naar de straatnaam waaraan het ligt. De nieuwbouw bestaat uit 2 woongebouwen: Steenzicht 1a en Steenzicht 1b. Beide gebouwen hebben een overdekte parkeergarage voor auto’s en fietsen. Dit zorgt voor minder auto’s op straat en draagt bij aan de leefbaarheid in de wijk. Bovenop de parkeergarage komt een gezamenlijke groene binnentuin die aan twee kanten van het gebouw toegankelijk is via een brede trap vanaf de stoep. De woongebouwen zijn ontworpen door twee verschillende architectenbureaus, namelijk JVST en MLA+.

Duurzame woningen

Alle appartementen in beide woongebouwen zijn goed geïsoleerd en energiezuinig. In het gebouw van Steenzicht 1a komt een energiezuinige installatie voor warm tapwater, de verwarming in de winter en koeling in de zomer. Deze installatie werkt met warmte- en koudeopslag (WKO) en verwarmt ook het gebouw van Steenzicht 1b. Ook toekomstige nieuwbouw in de buurt wordt hier op aangesloten. 

De binnentuin krijgt een groene inrichting met planten en zelfs met bomen. Onder de daktuin wordt na een flinke regenbui water opgevangen. Ook bouwen we natuurinclusief: in de gevel van het gebouw komen nestkasten voor gierzwaluwen, huismussen en vleermuizen.

Ligging

Beide woongebouwen liggen aan de straat Steenzicht. Tussen de twee gebouwen ligt de straat Het Zicht. Deze straat ligt tijdens de bouw voor een deel binnen het werkterrein en is daarom tijdelijk afgesloten voor het verkeer.

Planning

In augustus 2023 is de bouw gestart. De eerste woningen worden eind 2025 opgeleverd. 

Wil je op de hoogte blijven van de voortgang van de bouw van Steenzicht? Volg het project via de BouwApp. Of bekijk de bouw via de webcam

Mix van sociale en vrijesectorhuur en koopwoningen

In de Dreven, Gaarden en Zichten bouwen we meerdere soorten woningen. Deze zijn geschikt voor mensen die in huishouden, inkomen en woonvorm van elkaar verschillen. Naast sociale woningen, komen er ook huurwoningen met een middeldure en dure huur en koopwoningen. Zo kunnen mensen ook in de eigen wijk een stap maken naar een ander type woning. 

Den Haag Zuidwest

De gebiedsontwikkeling van Dreven, Gaarden en Zichten draagt bij aan de ambitie die de gemeente heeft voor Den Haag Zuidwest. Door te zorgen voor meer duurzame en betaalbare woningen voor verschillende doelgroepen, het verbeteren van de kwaliteit van de openbare ruimte en te zorgen voor het groen in de wijk verbetert de leefbaarheid in de wijk. De gemeente gaat ook aan de slag om werkgelegenheid, beter openbaar vervoer en meer onderwijsinstellingen in Zuidwest te creëren.

Inschrijven?

Ben je geïnteresseerd in een nieuwbouwwoning van Staedion? Een paar maanden voor oplevering kun je je inschrijven voor deze woningen. Dit wordt bekend gemaakt via onze website en via www.woonnet-haaglanden.nl. De inschrijving verloopt via Woonnet Haaglanden.

Hoogtepunten

Augustus 2023

Boren van de eerste paal

Eind 2025

Opleveren van eerste de woningen