Groot onderhoud

Afgerond

Tarwekamp

Woningen Tarwekamp na renovatie

Aan het Tarwekamp zijn acht woonblokken met in totaal 176 woningen van binnen en van buiten gerenoveerd. De woningen waren verouderd en aan vernieuwing toe. In september 2021 is gestart met de uitvoering, in december 2022 was het werk klaar.

Duurzame woningen

Sinds de renovatie hebben de woningen een beter energielabel, namelijk A of B in plaats van E, F of G. Voor het verduurzamen van de woningen zijn het dak en de kelder geïsoleerd. Ook is al het enkel glas vervangen door HR++ glas en nieuwe kozijnen. Bewoners hebben de mogelijkheid om zonnepanelen op het dak te laten leggen.

Wat is er nog meer verbeterd?

Waar nodig kregen de woningen een nieuwe badkamer, keuken en toilet. Door het vervangen van de voor- en balkondeuren en installatie van een videofoon is de inbraakveiligheid vergroot. De brandveiligheid van de woningen is verbeterd en de nieuwe, mechanische ventilatie zorgt voor een gezond binnenklimaat. De buitenkant van de woonblokken kregen een moderne uitstraling door de gevels te schilderen met rustige kleuren. De nieuwe balkonhekken met gematteerd glas maken de moderne uitstraling van de woningen helemaal compleet.

De woningen aan het Tarwekamp na de renovatie

Woningen aan het Tarwekamp na de renovatie

De woningen aan het Tarwekamp voor de renovatie

Woningen aan het Tarwekamp voor de renovatie