Verhalen van collega's

“Dat ik zelf kan bepalen hoe ik mijn werk doe, vind ik heel prettig”

Staedion collega Ziead

Ziead, business analist Onderhoud & Vastgoed: “Dat ik zelf kan bepalen hoe ik mijn werk doe, vind ik heel prettig”

Wat voor werk doe je als business analist bij Staedion?

“Ik werk bij de directie Onderhoud & Vastgoed en daarbinnen het Bedrijfsbureau. Mijn taak is om te controleren of we onze doelen hebben behaald en na te gaan waar afwijkingen vandaan komen. Het begint met het begrotingsproces voor alle kosten van aankoop, bouw, renovatie en onderhoud, en alle inkomende stromen. Collega’s van verschillende afdelingen leveren informatie aan en ik controleer of het logisch en kloppend is met de begroting, en ik onderbouw de cijfers.”

Welke opleiding heb je daarvoor gevolgd?

“Ik heb een bachelor Bedrijfskunde. Die heb ik gehaald in Egypte, waar ik tussen 2013 en 2022 woonde. Eerder heb ik bij een logistiek bedrijf gewerkt, waar ik me bezighield met tenders en data-analyse. Totdat ik op 1 juni 2023 overstapte naar Staedion. Deels vanwege de reisafstand tot die vorige werkplek, maar vooral omdat de vacature van Staedion me erg aansprak.”

Wat sprak je aan in die vacature?

“Ik las dat ik veel vrijheid zou hebben. En dat klopt helemaal: ik kan zelf bepalen hoe ik mijn werk doe. Als ik bijvoorbeeld ontdek hoe iets beter kan, bespreken we dat. Ik mag natuurlijk niet afwijken van het proces, maar kan het wel op mijn manier doen. Ook biedt Staedion veel kansen om door te groeien en kennis en vaardigheden verder op te bouwen. Ik wil me meer verdiepen in procesmanagement, dus daar ga ik een cursus voor volgen.”

Kom je ook uitdagingen tegen?

“Eigenlijk alleen grappige. Na een tijd in Egypte was ik sommige Nederlandse culturele dingen vergeten. Zelf zeg ik bijvoorbeeld altijd ‘u’ tegen iemand, uit respect. Hier zegt iedereen al snel ‘je’. Het is voor mij even aftasten, maar vaak maken we er dan een grapje over. Het is niet zwaar.”

Wanneer ervaar je voldoening in je werk?

“Als een proces waaraan ik heb gewerkt geslaagd is, of als het begrotingsproces wordt goedgekeurd. Maar ook als ik iemand kan helpen met iets kleins. Dat geeft een gevoel dat ik niet kan omschrijven. Dan kan ik ’s nachts goed slapen.”

Wat vind je uniek aan Staedion?

“Dat je kunt zeggen wat je ergens van vindt. Eerder heb ik die vrijheid nergens kunnen ervaren. Iedereen is open. Ook als iets niet lekker loopt, kun je je uitspreken. Je mening wordt gerespecteerd, er wordt naar geluisterd. Het proces wordt er alleen maar beter van en dat komt ten goede aan iedereen.”

Wat zou je zeggen tegen iemand die overweegt om bij Staedion te solliciteren?

“Een van onze kernwaarden is ‘doen’, dus ik zou zeggen: doen! In de vacature staat niet alles over Staedion, maar in de sollicitatiegesprekken kreeg ik een goed beeld. Staedion is de grootste woningcorporatie van Haaglanden, ik vond het prachtig als daar zou mogen werken. In het eerste en het tweede gesprek kreeg ik een warm gevoel. En ik zit echt op mijn plek.”

Wat voor mensen werken er bij Staedion?

“Veel verschillende mensen. Binnen onze directie werken mensen waar ik mee kan lachen, mensen met wie ik interessante gesprekken voer, mensen met dezelfde kennis of dezelfde hobby’s, en mensen die om je geven als je een dip hebt.”

Hoe zie je Staedion?

“Staedion is een sociaal-maatschappelijke organisatie die geeft om bewoners én om werknemers. Dat merk ik echt. Mijn werk is ervoor bedoeld dat mensen een dak boven hun hoofd hebben. Ik ben een paar keer mee geweest naar complexen en heb meegeluisterd bij de Klantenservice. Dat wordt georganiseerd voor collega’s zonder direct bewonerscontact. Heel goed is dat, want als je zoals ik in de cijfers zit, is het goed om te weten voor wie je het werkelijk doet.”