Verhalen van collega's

‘Ik word altijd blij als ik langs een gebouw van Staedion fiets’

Collega Rianne op een bouwplaats

Rianne - manager Vastgoed: ‘Iedereen is open en heel collegiaal. Kom je ergens niet uit, dan staat er altijd iemand klaar om je te helpen.’

Stel: je bent op een verjaardag en iemand vraagt wat voor werk je doet. Wat vertel je?

Samen met mijn collega’s zet ik me ervoor in dat straks iedereen een dak boven z’n hoofd heeft en niemand meer op het Malieveld hoeft te slapen. Je kunt de afdeling Vastgoed zien als een soort kruispunt binnen Staedion: we zijn bijvoorbeeld betrokken bij onderhoud van bestaande bouw en locaties van nieuwbouw, maar ook bij leefbaarheid van wijken. Samen kijken we hoe we Den Haag kunnen verbeteren voor onze bewoners.

Wat maakt je werk waardevol?

Vooral het sociale aspect, zowel op kantoor als daarbuiten. Ik vind het belangrijk dat mensen goed in hun vel zitten en energie krijgen van hun werk. Maar het is ook cruciaal dat we stappen zetten op het gebied van volkshuisvesting. Mijn afdeling denkt na over wie een woning nodig heeft en waar deze moet komen, en hoe we ons budget het beste kunnen besteden. Daarbij letten we op diversiteit in wijken, zoals een goede balans tussen sociale huur en vrijesectorwoningen. Evenwicht daartussen zorgt voor een gevarieerd straatbeeld en contact tussen verschillende mensen. Hierdoor krijg je een prettige en levendige buurt.

Omschrijf een moment waarop je dacht: dít is waarom ik mijn baan zo leuk vind!

Het mooiste is natuurlijk als de eerste paal de grond ingaat en we echt aan de slag kunnen. Bij de Pegasusstraat zijn we net begonnen met de bouw van 300 sociale huurwoningen: dat geeft echt een goed gevoel. Ook de afronding van een project is geweldig. Laatst kreeg een huurder zelfs tranen in zijn ogen toen hij de sleutel van zijn nieuwe woning ontving. Die momenten zijn onbetaalbaar. Ik word telkens weer blij als ik langs een gebouw van Staedion fiets, dan voel ik me zo trots. 

Hebben jullie typische tradities of grappige gewoontes op de afdeling?

We hebben een hoop lol samen! Er zitten veertien mensen in ons team en de leeftijden variëren van 21 tot 65: breder kan bijna niet. Hierdoor hebben we altijd goede discussies, onwijs leuk is dat. Iedereen is open en heel collegiaal. Kom je ergens niet uit, dan staat er altijd iemand klaar om je te helpen. Het gezelligste is als we donderdag aan het eind van de werkdag naar Het Plein lopen om samen een drankje te doen, dat is een traditie. En als we op kantoor zijn, lunchen we met elkaar of maken we een fijne wandeling.

Ook werken bij Staedion? Bekijk onze openstaande vacatures!