Rustenburg

Rustenburg en Oostbroek

Wijk

den haag skyline

Op deze pagina vind je informatie over Rustenburg en Oostbroek. Wat maakt de wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees ook de laatste nieuwsberichten over de wijk.

Zo’n 100 jaar geleden werd vlak bij het Zuiderpark de wijk Rustenburg en Oostbroek gebouwd. De wijk ligt tussen de Soestdijksekade, de De la Reyweg en de Loosduinseweg. Ernaast liggen Transvaal, het Valkenboskwartier en Leyenburg. De wijk is genoemd naar buitenplaats Rustenburg en boerderij Oostbroek. Daarvan is de grond bebouwd.

In Oostbroek lijken de straten best veel op elkaar. Hier staan bijna alleen lage portiekflats, die je veel in Den Haag ziet. Ze staan ook veel in Rustenburg, maar daar vind je ook rijen eengezinswoningen. De meeste huizen in deze wijk zijn koopwoningen. Ook zijn er woonboten, zie liggen in het Laakkanaal waar de Soestdijksekade langs loopt.

De Apeldoornselaan en de Dierenselaan zijn de grote winkelstraten. Hier haal je de dagelijkse boodschappen en kleding. Verder zijn er verspreid door de wijk kleinere winkels van lokale ondernemers. En wandel je de Kempstraat uit richting Transvaal. Dan ben je zo op een van de grootste markten van Europa: de Haagse Markt.

Voor vermaak hoef je ook niet ver. Het Zuiderpark biedt alles wat je nodig hebt om je te ontspannen. Hier kun je wandelen en fietsen of sporten in het Sportcampus Zuiderpark. En dat allemaal om de hoek.

Twee bewoners in gesprek onder parasol

Meedoen

In Den Haag zetten Staedion en haar huurders zich in voor de wijk. Wil jij ook meedoen, meedenken en meebeslissen voor jouw woongebouw en buurt?

Artikelen over deze wijk