Planning Dreven, Gaarden, Zichten

Het vernieuwen van Dreven, Gaarden en Zichten gebeurt in stappen. De vernieuwing duurt ongeveer 15 tot 20 jaar. We starten met het project Steenzicht.

Wanneer gaat de vernieuwing gebeuren?

Het vernieuwen van Dreven, Gaarden en Zichten gebeurt in stappen. De vernieuwing duurt ongeveer 15 tot 20 jaar. We starten met het project Steenzicht. Het project is vernoemd naar de straatnaam waaraan het ligt. De eengezinswoningen aan Steenzicht zijn begin 2023 gesloopt. Over de woningen die binnen nu en twee jaar aan de beurt zijn, zijn de bewoners persoonlijk geïnformeerd. De buurten worden stap voor stap aangepakt. We verwachten rond 2040 klaar te zijn.

Steenzicht

Voor de sloop stonden er 48 eengezinswoningen op deze plek. Deze complexen en de binnentuinen waren gebouwd in de jaren '50 en sterk verouderd. Met het nieuwbouwplan komen er goed ge├»soleerde woningen met een duurzaam, energiezuinig systeem voor terug. Het nieuwbouwplan bestaat uit twee woonblokken met in totaal 220 woningen, waarvan 117 sociale huur- en 103 middenhuur met een inpandige stallingsgarage en een gezamenlijke binnentuin. De woonblokken zijn ontworpen door twee verschillende architectenbureaus. De bouw ging van start in augustus 2023.

Lees meer over het nieuwbouwproject Steenzicht.

Impressie van Steenzicht

Impressie van nieuwbouw Steenzicht

Woon je in een woning van Staedion?

Sommige mensen zijn blij dat er iets gaat gebeuren. Anderen hebben er juist moeite mee. Voor de bewoners van Staedion geldt dat wij ze op tijd op verschillende manieren helpen, zoals met huisbezoeken door onze medewerkers, spreekuren, versturen van nieuwsbrieven en het organiseren van informatiemomenten. Als je huis wordt vernieuwd of gesloopt, hoor je minimaal 1 jaar van tevoren van ons wat je te wachten staat.

Laat online weten wat je vindt

Voordat de gemeente, Staedion en Heijmans aan het werk gaan, willen wij graag weten wat je van de plannen vindt. Je kan hierover lezen en meepraten op www.eenbeterebuurt.nl.

Voor meer informatie

Heb je vragen over de plannen in de Dreven, Gaarden of Zichten? Je kan ons mailen op vragen@eenbeterebuurt.nl.