Mijn Staedion

De Tuinen van Morgenstond (Coevordenstraat)

In de wijk Morgenstond bouwde Staedion 243 nieuwbouwwoningen in de sociale huursector. Het project bestaat uit vijf galerijflats. Tussen de flats liggen groenstroken. Het project heet 'De Tuinen van Morgenstond'.

Alle woningen zijn inmiddels verhuurd!
De woningen zijn inmiddels allemaal via www.woonnet-haaglanden.nl verhuurd en hebben een huurprijs van maximaal € 737,14.

Soort woningen: In het project zitten drie type woningen: appartementen van circa 50 m2 met 1 slaapkamer, appartementen van circa 60 m2 met 2 slaapkamers en iets ruimere appartementen van circa 70 m2 met 2 slaapkamers. De woningen op begane grond krijgen een tuin. De overige woningen hebben allemaal een balkon.

Meer informatie:
Kijkje achter de voordeur: nieuwste bewoners Tuinen van Morgenstond
 'Staedion levert laatste bouwblok Tuinen van Morgenstond op' 
'Bouw 243 huurwoningen voor op schema, hoogste punt al bereikt'​
'Start bouw betaalbare woningen ‘De Tuinen van Morgenstond’
'Staedion en Loostad gaan samen voor betaalbare nieuwbouw'
 'Betaalbaar en comfortabel wonen'

Nieuwe manier van bouwen
In dit project werd op een nieuwe manier samengewerkt. Het hele proces van ontwerpen, bouwen en onderhoud van de woningen ligt in één hand. Dit bespaart kosten en er kan sneller gewerkt worden. De ontwikkeling, realisatie en het meerjarig onderhoud voor de komende 20 jaar is aanbesteed middels een Design, Build en Maintain (DBM-) aanbesteding. Staedion ging hiervoor een contract aan met Loostad Vastgoedontwikkeling. Dit houdt in dat de VolkerWessels-ondernemingen Loostad Vastgoedontwikkeling, IBB Kondor en Bouwmaatschappij Ufkes de woningen gaan ontwikkelen, bouwen en onderhouden. 

In onderstaande filmpjes wordt deze werkwijze uitgelegd.Deel dit artikel:

Ook interessant