Mijn Staedion
samen
duurzaam

De ontwikkelingen rond corona raken ook de dienstverlening van Staedion. 
 

Wat merkt u daarvan?

Tips om energie te besparen

Wat kunt u zelf doen om energie te besparen en uw energiekosten te verlagen? Negen tips om duurzaam te wonen.

Besparen op energiekosten
1. Zet de verwarming lager
Zet de verwarming één graad lager. U bespaart dan al snel 50 euro per jaar. Verwarm alleen de kamers die u gebruikt. Een te koud huis is niet goed, want dan verdwijnt het vocht niet goed uit huis. Zet de verwarming daarom minimaal op 15 graden, ook als u niet thuis bent of gaat slapen.
  1. 2. Zorg voor goede ventilatieDoor goed te ventileren verdwijnt vocht uit uw huis. Een droog huis wordt sneller warm, u hoeft dus minder hard te stoken. Ook is een droog huis beter voor uw gezondheid. Zorg dat ventilatieroosters altijd open staan en schoon zijn. Geen roosters? Zet dan minimaal één raam op een kier.
3. Vergelijk de kosten van energieleveranciers
Het is de moeite waard om energieleveranciers te vergelijken. Zo kunt u besparen op uw energierekening. Vraag groene stroom en/of gas aan.

Minder stroom gebruiken
4. Gebruik ledverlichting
Met ledlampen bespaart u energie. Wist u dat u met een ledlamp ongeveer €10 per lamp, per jaar bespaart? De aanschafprijs van led-lampen kan hoger zijn dan die van een gloeilamp, maar het levert wel een besparing op. Ook gaan led-lampen gemiddeld vijftig keer zo lang mee als gloeilampen. Doe lampen uit als ze niet nodig zijn. 
  1. 5. Zet toestellen helemaal uit en niet op stand-bySchakel toestellen, zoals tv en computer, helemaal uit als u ze niet gebruikt (dus niet op stand-by). Haal opladers uit het stopcontact.
6. Doe de was op een lagere temperatuur
Was met een volle wastrommel en niet warmer dan 40 graden. Droog de was zoveel mogelijk buiten en aan een waslijn. Heeft u een nieuwe wasmachine of droger nodig? Kies voor een energiezuinig apparaat (A-label).

Minder water gebruiken
7. Kook met minder water en met de deksel op de pan
Water nodig om te koken? Warm het op in de waterkoker en niet in de pan. Dit gaat sneller en bespaart energie. Doe de deksel op de pan, dan wordt het gerecht sneller warm. Kookt u elektrisch? Zet de plaat dan tijdig uit, hij blijft nog wel even warm.
  1. 8. Gebruik een waterbesparende douchekopMet een waterbesparende douchekop bespaart u water en energie. En dus geld; gemiddeld 54 euro per jaar.
9. Douche minder lang en warm
Neem een douche in plaats van een bad. Eén minuut korter douchen scheelt al snel 27 euro per jaar.

This is an automatic translation by