Mijn Staedion
samen
duurzaam

Veelgestelde vragen

Wat kan ik doen om energie te besparen in mijn woning?

Er zijn veel maatregelen die u zelf kunt nemen om energie te besparen in uw woning. Zoals de thermostaat een graadje lager zetten of uw apparaten uitzetten en niet op stand-by. Bekijk meer tips.

Denkt u aan grote veranderingen in uw woning?

Zoals het plaatsen van een boiler, cv-installatie, zonnepanelen of vloerverwarming? Dan gelden soms speciale voorwaarden. Wij adviseren waar nodig en denken graag met u mee. Kijk hier voor meer informatie.

Maakt Staedion in haar woningen gebruik van zonnepanelen?

Op dit moment maken ruim 3.500 woningen van Staedion gebruik van zonne-energie, zowel door de inzet van collectieve als individuele systemen. Staedion wil nog minimaal 5.000 woningen voorzien van zonnepanelen in de periode tot 2020. Naast de inzet van zonnepanelen bij nieuwbouw en renovatie gaan we deze op termijn ook aanbieden aan bewoners van eengezinswoningen.
 
Staedion voert op dit moment een pilot uit met het plaatsen van zonnepanelen. Als de ervaringen positief zijn, gaan we stap voor stap meer zonnepanelen plaatsen op woningen en/of wooncomplexen van Staedion.

Kom ik in aanmerking voor zonnepanelen?

Staedion selecteert per jaar 1.000 woningen waarop zonnepanelen komen. Als uw woning is geselecteerd, dan ontvangt u een brief van Staedion. Daarin staat informatie over de besparing van de kosten en hoe u zich kunt aanmelden om in aanmerking te komen voor zonnepanelen. U hoeft zelf geen zonnepanelen te kopen. Via de servicekosten betaalt u een bijdrage voor het gebruik van de zonnepanelen.

Hoe gaat het plaatsen van zonnepanalen in zijn werk?

Solar NRG en Ecorus zijn onze leveranciers van zonnepanelen. Zij informeren u over de zonnepanelen en begeleiden als u de keuze voor de panelen hebt gemaakt. Zie voor meer informatie over hoe zij dat doen: www.solarnrg.nl/staedion en www.zonnigstaedion.nl.

Hoe werkt de besparing met zonnepanelen?

Als u zonnepanelen heeft kun u uw energieleverancier bellen met de vraag of uw maandelijkse voorschot verlaagd kan worden. Hierdoor betaalt u maandelijks minder geld voor uw energie. Als u uw energieleverancier niet belt, dan blijft u een voorschot betalen, maar u krijgt bij uw eindejaarsafrekening van uw energieleverancier uw geld terug.