Nieuwbouw

Wenckebach - Noordpolderkade

Noordpolderkade nieuwbouw

Staedion vindt het belangrijk dat ouderen zelfstandig, comfortabel en betaalbaar kunnen blijven wonen. Het voormalige verzorgingshuis op de hoek van de Wenckebachstraat en de Noordpolderkade in het Laakkwartier gesloopt en er komt een nieuw woongebouw met ruimte voor 136 sociale huurappartementen voor ouderen.

Aanwinst voor de wijk

Met de nieuwbouw aan de Noordpolderkade krijgt de wijk een mooie aanvulling. Er zijn 103 2-kamerappartementen en 33 3-kamerappartementen. Het gebouw sluit mooi aan op de aangrenzende bebouwing. De hoogbouw van acht lagen op de hoek is een verwijzing naar de toren van de Majellakerk die op deze plek heeft gestaan. Het gebouw is energiezuinig en milieuvriendelijk ontworpen. De woningen hebben geen gasaansluiting en er komen bijvoorbeeld zonnepanelen op het platte dak. 

In de omgeving zijn verschillende kleine winkels en de tram stopt op de hoek van de straat. De wijkcentra liggen centraal in de wijk en staan open voor ontmoeting.

Hoe ziet de nieuwbouw eruit

Stap binnen in de mooie centrale hal waar ruimte en comfort je een warm welkom geven. De woningen zijn gelijkvloers en bereikbaar met een lift. Geniet van het gemak van vloerverwarming, uitstekende isolatie en een goed ventilatiesysteem. Hierdoor woon je energiezuinig en is het aangenaam thuis komen. Verder bieden we handige voorzieningen zoals een gemeenschappelijke fietsenberging en een ruimte voor scootmobielen. Om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt is er een huismeester in het wooncomplex aanwezig. Of je nu hulp nodig hebt bij een klein klusje, vragen hebt over de voorzieningen of gewoon een vriendelijk gezicht wilt zien, onze huismeester staat voor je klaar.

Planning project

In de zomer van 2022 is de bouw gestart. We verwachten na de zomer van 2024 het gebouw op te leveren en de woningen te verhuren.

Belangstelling?

Op dit moment zijn de woningen bestemd voor bewoners vanaf 65 jaar. Ben je 65 jaar of ouder en wil je meer weten over deze woningen? Laat ons weten dat je belangstelling hebt en zorg ervoor dat je geregistreerd staat als woningzoekende bij Woonnet Haaglanden.

Inschrijven?

Een paar maanden voor oplevering kan je je inschrijven voor deze appartementen. Dit wordt bekend gemaakt via onze website en woonnet-haaglanden.nl. De inschrijving verloopt via Woonnet Haaglanden. Staat u nog niet ingeschreven als woningzoekende? Maak dan een account aan via woonnet-haaglanden.nl.

Hoogtepunten

Eerste paal

september 2022

Hoogste punt

juli 2022
Noordpolderkade nieuwbouw