Door een storing bij KPN zijn wij telefonisch slecht bereikbaar. Bel ons alleen voor spoedgevallen. Heeft u geen spoedmelding, bel ons dan op een andere dag.

Huuraanpassing

Elk jaar passen wij de huur aan. Dit doen wij volgens de regels van de overheid. Meer informatie en uitleg over de huuraanpassing vind je op deze pagina.

Lukt het je niet om de huur te betalen?

Neem contact met ons op. Hoe eerder je laat weten dat je problemen hebt met het betalen van je huur, hoe beter we je kunnen helpen.

Elk jaar passen wij de huur aan. Dit doen wij volgens de regels van de overheid. Ook kan de huurprijs aangepast worden door een verandering in je inkomen.

Meer informatie en uitleg over de huuraanpassing vind je op deze pagina.

Waarom passen wij de huur aan?

Wij snappen dat het vervelend is als jouw huur stijgt. Zeker nu op dit moment veel andere dingen ook duurder zijn. Wij passen de huurprijs aan omdat we het belangrijk vinden dat iedereen veilig en betaalbaar kan wonen. Het beheer en onderhoud van onze huizen wordt ieder jaar duurder. Ook willen wij huizen blijven bouwen. En ervoor zorgen dat huizen steeds energiezuiniger worden. Dit kost geld. Door de huuraanpassing zorgen wij voor goede en betaalbare woningen. Voor nu en in de toekomst.

Inkomens opgevraagd bij de Belastingdienst

Voor de eenmalige huurverlaging en voor de huuraanpassing hebben wij voor sommige huurders informatie over jouw inkomen opgevraagd bij de Belastingdienst. De Belastingdienst vertelt ons niet hoeveel je precies hebt verdiend. Alleen in welk deel jouw inkomen valt. Voor de jaarlijkse huuraanpassing wordt er gekeken of je een midden- of hoog inkomen hebt. Hieronder staat hoeveel je dan verdient.

Middeninkomen
Woon je alleen? Dan heb je een middeninkomen als je tussen de € 48.836 en  € 57.573 per jaar verdient. Woon je met meer mensen in 1 huis? Dan heb je een middeninkomen als je tussen de € 56.513 en € 76.764 per jaar verdient.

Hoger inkomen
Woon je alleen? Dan heb je een hoger inkomen als je € 57.573 of meer per jaar verdient. Woon je met meer mensen in huis? Dan heb je een hoger inkomen als je € 76.764 of meer per jaar verdient.

Heb je recht op huurverlaging? Dan krijg je in mei vanzelf bericht van ons over de huurverlaging.
Wordt jouw huur verhoogd? Dan krijg je voor 1 mei vanzelf bericht van ons.

Wij kunnen hier niet eerder iets over zeggen. 

Huurverhoging door hoger inkomen

Dit jaar kan het zijn dat jouw huur hoger wordt als je meer hebt verdiend. Wij vinden het namelijk belangrijk dat iedereen een geschikte prijs betaalt om te wonen. Wat past bij jouw situatie en met hoeveel mensen jij samenwoont. Verdien je meer? Dan kan je een hogere huur betalen. Dit staat ook in de wet.

Krijg jij een huurverhoging omdat jouw inkomen hoger is? Dan krijg je voor 1 mei vanzelf bericht van ons over de huuraanpassing. Hoeveel de huur omhoog gaat, is voor iedereen verschillend. En staat in het bericht dat je voor 1 mei van ons krijgt. Hierover kunnen we nu nog niets zeggen.

Wanneer gaat de huuraanpassing in?

Op 1 juli gaat de nieuwe huurprijs is. Je krijgt voor 1 mei een brief of e-mail waarin het nieuwe huurbedrag staat. Hierin staat ook welke aanpassingen voor jou gelden. Heb jij recht op huurverlaging? Dan krijg je in mei bericht van ons. 

Door de huuraanpassing komt mijn huur boven € 808,06. Wat gebeurt er met mijn huurtoeslag?  

Jouw huur mag in 2023 maximaal € 808,06 zijn. Maar of en hoeveel huurtoeslag je krijgt, hangt ook af van je leeftijd, inkomen. En met hoeveel mensen je in huis woont. Maak een berekening op de website van de Belastingdienst. Vul je situatie in en zie of je toeslag krijgt en hoeveel.

Ik had in 2021 en 2022 een goed inkomen. Maar nu heb ik een uitkering. Kan ik bezwaar maken tegen de huuraanpassing?

Op 1 juli gaat de nieuwe huurprijs is. Je krijgt voor 1 mei een brief of e-mail waarin het nieuwe huurbedrag staat. In dit bericht staat ook hoe je bezwaar kan maken. Wij willen je vragen om dit bericht af te wachten.

Maak je je zorgen over het betalen van de huur?

Verwacht je dat je de huur niet of niet op tijd kan betalen? Neem contact op met Staedion. Dit kan via het contactformulier. Of via 088 - 24 23 000 op maandag t/m vrijdag van 8.30 - 17.00 uur. Samen kijken we naar een oplossing.

 

 

Uitgelicht

Tekening van twee pratende mensen onder een parasol

Hulp nodig? Neem contact op!

Heb je vragen of heb je hulp nodig. Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.