Huuraanpassing

Elk jaar passen wij de huur aan. Dit doen wij volgens de regels van de overheid. Meer informatie en uitleg over de huuraanpassing vind je op deze pagina.

Lukt het je niet om de huur te betalen?

Neem contact met ons op. Hoe eerder je laat weten dat je problemen hebt met het betalen van je huur, hoe beter we je kunnen helpen.

Elk jaar passen wij de huur aan. Dit doen wij volgens de regels van de overheid. Ook kan de huurprijs aangepast worden door een verandering in je inkomen.

Waarom passen wij de huur aan?

Wij snappen dat het vervelend is als jouw huur stijgt. Zeker nu op dit moment veel andere dingen ook duurder zijn. Wij passen de huurprijs aan omdat we het belangrijk vinden dat iedereen veilig en betaalbaar kan wonen. Het beheer en onderhoud van onze huizen wordt ieder jaar duurder. Ook willen wij huizen blijven bouwen. En ervoor zorgen dat huizen steeds energiezuiniger worden. Dit kost geld. Door de huuraanpassing zorgen wij voor goede en betaalbare woningen. Voor nu en in de toekomst.

Regels huuraanpassing overheid

Elk jaar stelt de overheid vast hoeveel de huren maximaal mogen stijgen. In 2023 mag de huur van een sociale huurwoning met maximaal 3,1% worden verhoogd. Verdiende je in 2021 meer dan € 57.573 bruto? Dan mag jouw huur met € 100 verhoogd worden. Voor een vrijesectorwoning mag de huurprijs maximaal 4,1% verhoogd worden.

Regels huuraanpassing Staedion

Staedion kiest dit jaar voor een minder hoge huuraanpassing dan de regels van de overheid:

  • Sociale huurwoning: maximaal 2,6% huurverhoging.
  • Verdiende je in 2021 meer dan € 57.573 bruto? Dan krijg je € 75 huurverhoging.
  • Vrijesectorwoning: maximaal 4,1%.

Maak je je zorgen over het betalen van de huur?

Verwacht je dat je de huur niet of niet op tijd kan betalen? Neem contact op met Staedion. Dit kan via het contactformulier. Of via 088 - 24 23 000 op maandag t/m vrijdag van 8.30 - 17.00 uur. Samen kijken we naar een oplossing.

Heb ik recht op huurverlaging? 

Dit jaar hebben huurders met een laag inkomen en een hoge huur recht op een lagere huur. Dat staat in de wet. Huurders die recht hebben op deze eenmalige huurverlaging krijgen bericht in mei. Krijg je geen bericht? En heb jij nu wel een laag inkomen? Dan kan je zelf huurverlaging aanvragen. Bekijk meer informatie over de eenmalige huurverlaging en hoe je dit kan aanvragen.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Uitgelicht