Kijkje achter de voordeur: nieuwste bewoners Tuinen van Morgenstond

04 april 2019

Het laatste appartement van De Tuinen van Morgenstond is tijdig en binnen budget opgeleverd, maar het nieuwbouwproject is pas echt een succes als de bewoners tevreden zijn. Wie gaan er eigenlijk wonen en wat vinden ze ervan? Staedion interviewde de nieuwste bewoner van het stijlvolle nieuwbouwproject en nam een kijkje achter de voordeur bij Marijke (26 jaar).

Waar kwam je vandaan?

De Pionier in Laakhaven, dat is een hoog flatgebouw met studentenwoningen aan de Eerste van der Kunstraat. Daar deelde ik de wc, badkamer en keuken met twintig andere kamerbewoners.
 

Hoe kom je hier terecht?

Particulier huren is veel te duur, een kleine studio kost al snel duizend euro per maand in Den Haag. Kopen is ook geen optie, ik moet eerst mijn studieschuld aflossen voordat ik in aanmerking kom voor een hypotheek. Ik was op zoek naar een nieuwbouwproject of in ieder geval een relatief nieuwe woning en vond de Tuinen van Morgenstond via Woonnet Haaglanden.

Dit artikel gaat verder na de foto
Marijke en Pieter zijn blij met hun nieuwe appartement
 

Stond je al lang ingeschreven?

Ik stond pas drie of vier jaar ingeschreven en ik heb mij voor alles wat leuk leek, aangemeld, ook bij de Tuinen van Morgenstond. Ik had eigenlijk niet verwacht dat ik in aanmerking kwam, maar ik werd toch gebeld met het nieuws dat ik op de reservelijst stond. Uiteindelijk kreeg ik te horen dat ik de laatste was die aan het project mocht meedoen.
 

Waarom wilde je in de Tuinen van Morgenstond wonen?

Ik was op zoek naar een nieuwbouwproject, of relatief nieuw, met weinig onderhoud en lage energiekosten. Ik hoef ook niet meer perse in de binnenstad te wonen. Stappen vind ik nog steeds leuk maar is minder belangrijk dan een gezellige wijk met alle voorzieningen.
 

Ben je erop vooruit gegaan vergeleken met jouw vorige huis?

In de Eerste van der Kunstraat, woonde ik in een bouwput. Ook zijn de Megastores veel minder gezellig dan de winkels aan de Leyweg, daar gebeurt ook veel meer. Verder was ik dankzij de groenvoorzieningen al snel over de streep. Mij spreekt dat aan: de focus op groen in plaats van zo hoog mogelijke woontorens bouwen.
 

Hoe staat jouw huis er nu bij?

Afgelopen donderdag kregen wij de sleutel, wij zitten nog volop in de verbouwingen! De luchtbellen zijn gekit, het voorstrijken is klaar en de eerste muur is geverfd. Gelukkig zijn de badkamer en toilet al gedaan, het huis is zo opgeleverd. Water stroomt, de vloerverwarming werkt en het is goed geïsoleerd. We kunnen er in ieder geval comfortabel aan het werk!
 

Waar verheug jij je het meest op?

Thuiskomen, samen met mijn vriend op de bank ploffen en gezellig ons ding doen. Vrienden uitnodigen om te komen eten en een filmpje kijken. Op het balkon zitten terwijl de bomen groen zijn en de planten in bloei staan. Een eigen thuis!

Lees meer over de Tuinen van Morgenstond.