Meedoen

Thema

Een schoon woongebouw, een mooie binnentuin en fijn contact met de buren. Dat zorgt ervoor dat jij en je buren prettig wonen. Staedion zet zich daar samen met bewoners voor in. Heb jij ideeën voor het verbeteren van je woongebouw en buurt? We horen ze graag.

Twee bewoners drinken samen koffie

Je kunt je op verschillende manieren inzetten voor je woongebouw en buurt.  


Contactpersoon 

Als contactpersoon heb je regelmatig contact met iemand van Staedion. Samen bespreken jullie hoe het gaat in je woongebouw en welke ideeën of activiteiten er zijn.  

Contactgroep 

Een contactgroep is een groep bewoners die regelmatig met iemand van Staedion praat. Dit gaat dan bijvoorbeeld over jullie woongebouw of de buurt. Maar ook over het verbeteren van de veiligheid en het woonplezier. Ook organiseert een contactgroep leuke activiteiten voor bewoners van het woongebouw. Een contactgroep bestaat uit minimaal twee bewoners en heeft geen rechten of verplichtingen.  

Bewonerscommissie 

Een bewonerscommissie praat ook regelmatig met Staedion over het woongebouw. Maar dan officieel en volgens de regels van de Overlegwet. Net zoals een contactgroep bestaat de bewonerscommissie uit minimaal twee personen. Jullie overleggen twee keer per jaar met iemand van Staedion. Jullie bespreken dan samen verschillende onderwerpen, zoals onderhoudsplannen, leefbaarheid of schoonmaak. Ook mogen jullie Staedion adviseren over de onderwerpen die in de Overlegwet staan. Kijk voor meer informatie op www.hvdh.org/reglement-bc/. Minimaal één keer per jaar brengen jullie alle bewoners op de hoogte van de activiteiten van de bewonerscommissie.  

De Huurdersvereniging Staedion (HVS) 

De HVS komt volgens de Overlegwet op voor de belangen van alle huurders van Staedion. De HVS adviseert Staedion over het beleid en de strategie. Denk bijvoorbeeld aan het aanbod van voldoende betaalbare huurwoningen. En dat Staedion deze bouwt in veilige en prettige buurten. Hierbij volgt de HVS politieke veranderingen over wonen en maatschappelijke ontwikkelingen. De HVS organiseert twee keer per jaar een ledenvergadering. Onder meer om bewoners te laten weten waarmee de HVS bezig is en om te horen wat er bij de leden speelt. Kijk voor meer informatie op: www.hvdh.org

Bewoners zelfbeheer 

Met bewoners zelfbeheer zet je je in voor je woongebouw en buurt. Bijvoorbeeld voor de schoonmaak van een gemeenschappelijke binnenruimte of het onderhouden van een groenstrook bij het woongebouw. Hiermee kun je soms kosten besparen. We maken hierover dan samen afspraken. Die leggen we vast.   

Bewonerspanel 

Heb je niet zoveel tijd? Maar wil je wel een keer meepraten? Meld je dan eens aan voor het bewonerspanel. Hierbij gaan maximaal twaalf bewoners met elkaar in gesprek bij Staedion. 

Doe, denk en beslis ook mee! 

Wil je meedoen, meedenken en meebeslissen voor je woongebouw en buurt? Fijn! Neem contact op met je contactpersoon bij Staedion of vul het contactformulier in. Ook als je een eenmalig idee hebt, horen we graag van je.   

In gesprek onder een parasol

Doe ook mee!

Wil je ook meedoen in je buurt? Fijn! Dat zorgt ervoor dat jij en je buren prettig wonen. Meld je nu aan!

Postcode check participatie

Wie is er bij jou in de buurt actief?

Vul de 4 cijfers van je postcode in.

Helaas, we hebben geen initiatieven bij jou in de buurt gevonden.
Wil jij meedoen of heb je een idee om jouw complex en buurt te verbeteren? We horen het graag! Vul het contactformulier in.

Artikelen binnen dit thema