Vacature

Consulent Sociaal Beheer

Locatie
Den Haag
Afdeling
Team Sociaal Beheer
Ervaring
Mid Level
Aantal uur
36 uur

Staedion verhuurt zo’n 44.000 woningen, winkels en bedrijfsruimten, en is daarmee de grootste woningcorporatie in de regio Den Haag. Samen met huurders en partners werkt Staedion aan een prettige woonomgeving. De afdeling wijkbeheer is binnen de directie “Wonen & Samenleven” verantwoordelijk voor het behouden en / of verbeteren van de leefbaarheid binnen de verschillende wijken. De bijdragen van de afdeling Wijkbeheer zijn georganiseerd in meerdere wijkteams, aangestuurd door de manager en een drietal teamleiders. Als consulent Sociaal Beheer handel je de complexe sociale problematiek af met bewoners en betrokken stakeholders in het kader van zorg en veiligheid. Indien nodig handel je van daaruit volgende juridische procedures af.

Je baan in het kort

 • Je doet onderzoek naar de aard, omvang en oorzaak van (middelzware en zware) sociale probleemsituaties.
 • Je handelt overlast situaties af.
 • Je werkt samen met in- en externe stakeholders. Je maakt afspraken gemaakt over het gezamenlijk optreden en afhandelen van complexe sociale probleemsituaties.
 • Je handelt juridische procedures af, je zorgt voor een kloppend dossier.
 • Je participeert in de wijkteams en je vormt een belangrijk schakel in de communicatie en afstemming met bewoners.

Jouw werk maakt de stad

Sociaal beheer is gericht op de afhandeling van (middelzware en zware) sociale problematiek, zoals overlast, veiligheidsissues, maar ook individuele huurderscasuïstiek (medehuurderschap, aanvragen huisbewaring e.d.). De consulenten sociaal beheer werken nauw samen met externe partners om complexe sociale problematiek rond met name individuele bewoners op te lossen. Hiervoor is onderzoek nodig om te komen tot gewenste inzichten en oplossingsmogelijkheden, het maken van duidelijke afspraken met de betrokken bewoners en stakeholders, en opvolging daarvan. De consulenten sociaal beheer nemen het initiatief bij juridische stappen richting instanties, zoals ontbinding van het huurcontract. Maar handelen ook juridische procedures af die door bewoners zijn aangespannen bij de Geschillen- of Huurcommissie. Daartoe zorgen zij voor een volledig dossier, inclusief onderbouwing van standpunten en het toelichten van ondernomen acties. Zo nodig worden zij daarin ondersteund/geadviseerd door Juridische zaken. Bij ontbinding van het huurcontract bij de rechter treedt JZ of een externe advocaat op.

Dit bieden wij:

 • Een salaris tussen de € 3.748,- en € 4.727,- bruto, op basis van 36 uur schaal H, 2% eindejaarsuitkering.
 • Een 36-urige werkweek verdeeld over 4 dagen, als je dat wilt. Zo kan je werk en privé nog beter in balans houden.
 • Een loopbaanontwikkelingsbudget van € 900,- per jaar op basis van een fulltime dienstverband.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband, in hartje Den Haag en tegenover het Centraal Station. Als je met het ov reist, vergoeden wij de kosten volledig. Fiets je liever? Dan belonen we je gefietste kilometers. Wij zijn groot voorstander van duurzame activiteiten.

Dit heb je nodig:

 • mbo/hbo werk- en denkniveau;
 • kennis van en ervaring met het afhandelen van concrete en complexe sociale problematiek, overlast in het kader van zorg en veiligheid;
 • inzicht in de rol en bijdragen van stakeholders om te komen tot passende oplossingen voor complexe sociale problematiek;
 • kennis van relevante wet- en regelgeving, contractvoorwaarden op het gebied van huurrecht.

Over Staedion: Samen thuis

Met ons maatschappelijk hart zetten wij ons in voor een betaalbaar en veilig thuis voor onze huurders. Want wonen gaat over mensen. Wij verhuren 44.000 woningen, winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in de regio Haaglanden. Samen met onze huurders en partners maken wij ons sterk voor een prettige woonomgeving. Wij werken continu aan verduurzaming en bouwen de komende jaren maar liefst 7.500 nieuwe woningen. Samen thuis, voor nu en later.

Interesse om mee te bouwen stad?

Neem dan contact op met Jennifer Vink 06 – 83 48 87 67 of jennifer.vink@staedion.nl. Direct solliciteren kan ook, via de knop hieronder.
Een assessment zal eventueel onderdeel zijn van het selectieproces.

Zijn onze kernwaarden ook de jouwe?

handen op elkaar

Verbinden

Samen bereik je meer dan alleen. We benutten elkaars talenten en kennis, weten wat er speelt en begrijpen elkaar. We zoeken elkaar op, geven waardering en feedback en doen het samen. We zoeken de verbinding op met ons team, andere teams en verschillende afdelingen. Daarbij kijken we ook naar buiten. We zoeken de verbinding op en zijn bereikbaar voor elkaar, onze huurders en samenwerkingspartners om met elkaar onze krachten te bundelen.

Een huisje in een target

Doen

We zijn bezig met innovatie en vernieuwing en maken het waar. We doen en maken keuzes. We realiseren waar we aan begonnen zijn, geven niet op en zijn gedreven om meer te ondernemen en constant te verbeteren. We zijn creatief, durven te experimenteren en fouten te maken. We hebben de juiste focus in wat we willen realiseren en houden het einddoel voor ogen.

Huisjes met een hartje

Sociaal-maatschappelijk

Iedereen bij Staedion heeft een sociaal-maatschappelijk hart en wil bijdragen aan het geluk en de gezondheid van onze huurders door een veilig en betaalbaar thuis. We werken samen aan het verbeteren van leefbaarheid in de wijken. We bouwen samen nieuwe woningen. En werken samen aan duurzaamheid. We doen wat nodig is voor de maatschappelijke opgave. We werken klantgericht, kijken naar de behoeftes van huurders en bieden hulp aan huurders die soms net wat meer nodig hebben. Wonen gaat over mensen.

Zo ziet werken bij Staedion eruit

Dit is de sollicitatieprocedure

 • Solliciteer

  Welkom! Je sollicitatie is binnen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 • Telefonisch interview

  We bellen je op om kennis te maken.

 • Eerste gesprek

  We spreken je op kantoor of via Teams.

 • Assessment (mogelijk)

  We bekijken samen je expertise.

 • Vervolggesprek

  Je gaat nog eens in gesprek met anderen.

 • Check check

  We vragen je om: twee referenties, een VOG en een kopie van een geldig ID.

 • Contractvoorstel

  Je krijgt een voorstel, uiteraard nadat wij jouw wens hebben besproken.

 • In dienst

  Even digitaal tekenen én klaar. Welkom bij de club!