Door een storing bij KPN zijn wij telefonisch slecht bereikbaar. Bel ons alleen voor spoedgevallen. Heeft u geen spoedmelding, bel ons dan op een andere dag.

Reparatie en onderhoud

Hoe meld je een reparatie? Hoe onderhoud je je huis? Hoe kan je een serviceabonnement afsluiten? Dit en meer lees je hier.

Wachttijden Breman en RRS

Op dit moment zijn de wachttijden bij Breman en RRS voor het uitvoeren van reparaties en aan de telefoon langer dan normaal. Wij kunnen je helaas niet verder helpen. En vragen je daarom geen contact met Staedion op te nemen hierover. Sorry voor het ongemak. Wij werken samen met onze partners hard aan een oplossing.

Heb je glasschade, een verstopte afvoer of problemen met je cv?


Maak dan een afspraak met een ander bedrijf. 

Wil je de afspraak veranderen of afzeggen? 

Komt de afspraak niet uit? En wil je de afspraak veranderen of afzeggen? Bel ons dan op 088 - 24 23 000. 

Je kan eenvoudig een reparatie melden via Mijn Staedion.

Veelgestelde vragen

Wat kan ik doen bij wateroverlast?

De afgelopen dagen viel er veel regen in een korte tijd. En is het grondwaterpeil hoog. Dit kan ondergelopen kelders en keldergangen veroorzaken. Meld dit bij Staedion. Wij schakelen dan onze partner Proper in. Zij zuigen het water op. Door de drukte kan dit helaas wat langer duren dan normaal. Berg je waardevolle spullen daarom op een droge plek op. Of zet de spullen hoger zodat het water er niet bij kan. Zoals op een pallet. 

Staedion heeft geen invloed op het grondwaterpeil. Staat bijvoorbeeld een groenstrook naast het complex onder water dan hoef je dit niet te melden. Je kan grondwateroverlast melden bij de gemeente Den Haag.

Welke reparaties doen wij? En welke reparaties doe je zelf? 

Het klein onderhoud doe je zelf

Met klein onderhoud bedoelen we kleine klusjes en reparaties. Bijvoorbeeld het vervangen van een stopcontact en het repareren van een keukenkastje. Heb je een serviceabonnement? Dan doen we ook de meeste kleine klusjes voor je. Ook komen we dan iedere 18 maanden langs voor een servicebeurt. 

Heb je een eigen tuin?
Heb je een tuin? Dan onderhoud je zelf de bomen, struiken, heg en schutting in je tuin. De heg en de schutting regel en/of overleg je met je buren. Wil je een schutting of een hek plaatsen in je tuin? Vraag ons dan eerst toestemming op Zelf klussen.

Wij doen het groot onderhoud 

Bijvoorbeeld het schilderwerk buiten. We vervangen kozijnen. En we repareren balkons, daken en riolering. Ook plaatsen we nieuwe cv-installaties en vervangen we elektriciteitsleidingen. 

In deze folder staat welke reparaties wij doen en welke reparaties je zelf doet.  

Tips om je huis goed te onderhouden

  • Ventileer je huis goed: zorg dat verse lucht binnen komt en dat vochtige, vieze lucht naar buiten gaat. Daarmee voorkom je vocht en schimmel in je huis.
  • Zitten er ventilatieroosters in je ramen of kozijnen? Maak deze dan elk half jaar schoon met een stofzuiger.
  • Maak je ramen, kozijnen en je keuken regelmatig goed schoon.
  • Voorkom verstoppingen.
    • Gooi geen frituurvet of olie in je gootsteen of je wc.
    • Gooi geen eten, koffieprut en theeblaadjes in je gootsteen.
    • Gooi geen zakdoekjes, natte wc-doekjes, schoonmaakdoekjes, luiers, kattenbakkorrels, maandverband of tampons in je wc.

Wanneer komt de monteur bij mij langs? 

Heb je een afspraak gemaakt voor een reparatie? Dan krijg je van ons een e-mail waarin staat wanneer de monteur komt. Je kan de afspraak met een monteur ook zien in Mijn Staedion

Wat moet ik doen als ik mijn huis niet in kan? 

Kan je je huis niet in? Bel ons dan op 088 - 24 23 000. Dat kan ook in het weekend, ’s avonds en ’s nachts. Een nieuw slot op je voordeur kost € 139. Je kunt beter ons bellen dan zelf een slotenmaker zoeken. Slotenmakers die je vindt op internet zijn veel duurder. 

Ik heb schade aan mijn spullen door een probleem in mijn huis. Betaalt Staedion mijn schade? 

Heb je schade aan je spullen door een probleem in je huis? Dan spijt ons dat. En we snappen dat dat vervelend voor je is. Maar we betalen je schade niet. Je woonverzekering betaalt de schade aan je spullen. 

Wij zijn natuurlijk verantwoordelijk voor het huis dat je van ons huurt. Dus als er iets kapot gaat, repareren wij dat. Maar als er daardoor ook schade is aan je spullen, betaalt je woonverzekering dat. Wij betalen ook niet als je er last van hebt gehad dat er iets kapot was in je huis. We adviseren je daarom een goede woonverzekering voor de spullen in je huis te nemen. Verzekeraars noemen een woonverzekering een inboedelverzekering. 

Betaalt je verzekeraar de schade niet? En vind je dat wij de schade wel moeten betalen? Stuur ons dan een brief of een e-mail. Hierin schrijf je de dingen die hieronder staan: 

  • Waarom je vindt dat wij de schade aan je spullen moeten betalen. 
  • Foto’s van de schade. 
  • Bonnen of rekeningen van de spullen die beschadigd zijn. 
  • De brief van de verzekeraar waarin staat dat zij de schade niet betalen. 

Er is iets kapot in mijn huis. Daardoor heb ik veel schade. Kan ik een ander huis krijgen? 

Het spijt ons dat er iets kapot is in je huis. En we snappen dat dat vervelend voor je is. Maar je kunt geen ander huis krijgen. We gaan het zo snel mogelijk repareren. Je woonverzekering betaalt de schade aan je spullen. Wij betalen die schade niet. 

Ik heb net een huis gehuurd. En er is iets kapot. Wat kan ik doen? 

Ben je net verhuisd naar je nieuwe huis? En is er iets kapot? Bel ons dan op 088 - 24 23 000. Doe dit binnen drie maanden na het begin van je huurcontract. Dit valt namelijk onder de garantie. 

Ik denk dat mijn waterleiding van lood is. Wat moet ik doen?

Sommige huizen die voor 1960 zijn gebouwd, hebben nog waterleidingen van lood. Dan komt er lood in drinkwater en dat is ongezond. Zeker voor jonge kinderen en zwangeren.

Kunnen in huizen van Staedion waterleidingen van lood zitten?
Er kunnen in huizen van Staedion waterleidingen van lood zitten, maar de kans is klein.

  • Huizen die gebouwd zijn na 1960 hebben geen waterleidingen van lood.
  • Vanaf 1980 hebben we waterleidingen van lood vervangen door andere waterleidingen.
  • Twee jaar geleden hebben we nog een keer gezocht naar loden waterleidingen. Toen hebben we waterleidingen van lood vervangen door andere waterleidingen.
  • Toch kan het zijn dat er nog waterleidingen van lood in huizen van Staedion zitten. Als dat zo is, vervangen we deze door andere waterleidingen.

Hoe weet ik of mijn huis gebouwd is voor 1960?
Op bagviewer.kadaster.nl kun je zien wanneer je huis is gebouwd.

  • Is je huis voor 1960 gebouwd? Dan kunnen er loden waterleidingen in je huis zitten. Maar dat is niet zeker.
  • Is je huis na 1960 gebouwd? Dan zitten er geen loden waterleidingen in je huis.

Hoe weet ik of mijn huis waterleidingen van lood heeft?
Op www.denhaag.nl/lodenleidingen zie je hoe je zelf kunt controleren of je huis loden waterleidingen heeft. Denk je dat je loden waterleidingen hebt? Bel ons dan op 088 - 24 23 000. Dan komen we naar je toe om te controleren of je loden waterleidingen hebt. Als dat zo is, vervangen we die door een andere waterleiding.

Wat moet ik doen als ik waterleidingen van lood heb?
Wij komen je waterleidingen vervangen. Totdat we ze vervangen hebben, kan je beter geen water drinken uit je kraan. Want dat is ongezond. Koop flessen water om te drinken en te koken. Lees meer hierover op www.ggdhaaglanden.nl/lodenleidingen.

Uitgelicht

[DEMO] Thema afbeelding

Wil je zelf klussen in je huis?

Dat mag. Want we willen graag dat je in een huis woont waarin je je thuis voelt. Voor zelf klussen gelden wel regels.

Tekening van twee pratende mensen onder een parasol

Hulp nodig? Neem contact op!

Heb je vragen of heb je hulp nodig. Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.