Vacature

Projectmanager Business IT

College Niels voor woning in het Centrum
Locatie
Den Haag
Afdeling
Projectmanagement
Ervaring
Ervaren
Aantal uur
36 uur

Ben jij op zoek naar een uitdagende rol waarin jouw projectmanagementvaardigheden een positieve impact hebben op maatschappelijke projecten? Heb je ervaring met IT en een passie voor kwaliteitsverbetering? En sta je open om samen te werken in een inspirerende omgeving met gedreven collega's? Dan is de functie van Projectmanager Business Informatie & Technologie (BIT) bij Staedion iets voor jou!

Je baan in het kort

 • Begeleiden van diverse projecten van concept tot implementatie, waarbij je verantwoordelijk bent voor het gehele proces.
 • Je werkt samen met interne en externe stakeholders om draagvlak te creëren en de belangen van alle betrokkenen te behartigen.
 • Je zorgt voor de ontwikkeling van hoogwaardige projectvoorstellen, inclusief duidelijke projectopdrachten, scopes, budgetten en organisatiestructuren.
 • Opzetten en leiden van de projectorganisatie, inclusief het prioriteren van taken en bewaken van de voortgang.
 • Fungeren als ambassadeur van digitalisering binnen Staedion.

Jouw werk maakt de stad

Als Projectmanager BIT bij Staedion lever je een essentiële bijdrage aan de ontwikkeling van Den Haag. Dankzij jouw doeltreffende projectleiding worden projecten niet alleen efficiënt en binnen het budget uitgevoerd, maar worden ook de beoogde resultaten behaald. Jouw inzet draagt direct bij aan een verbeterde dienstverlening aan onze huurders, waarbij het welzijn en het thuisgevoel van bewoners bij Staedion altijd voorop staan. Vanaf het allereerste stadium van een verbeterwens werk je samen met inhoudelijke analisten om deze wens om te zetten in een heldere projectopdracht, inclusief duidelijke scope, budget en organisatiestructuur. Door jouw enthousiasme en zorgvuldigheid neem je alle stakeholders mee, wat resulteert in een breed draagvlak. Bij Staedion, hebben we diverse disciplines onder één dak, hierdoor is flexibiliteit en een scherpe geest vereist. Dit zorgt voor een afwisselend scala aan projecten waar jij aan werkt, vaak gelijktijdig. In nauwe samenwerking met de proces- en informatieanalisten zorg je voor goed onderbouwde projectvoorstellen, prioritering en bewaking van de voortgang. Als verantwoordelijke projectmanager BIT neem je de regie van kop tot staart, inclusief implementatie en nazorg. Je waarborgt een solide projectplan met de juiste technische kaders en goedkeuring van de opdrachtgever. Jouw vorming van de projectorganisatie en doelgerichte sturing zorgen ervoor dat projecten binnen de afgesproken kaders worden opgeleverd. Je hebt een scherp oog voor risico's en treft tijdig de benodigde maatregelen om deze effectief te beheersen. Naast je rol als projectmanager draag je proactief bij aan de kwaliteitsverbetering binnen het team Projecten & Advies en fungeer je als ambassadeur van digitalisering binnen Staedion.

Dit bieden wij:

Een maatschappelijke functie waarin je meebouwt aan een nóg mooiere stad. Dat doe je vanuit ons gezellige kantoor, tegenover het Centraal Station. Duurzaamheid vinden we erg belangrijk, en daarom belonen we je voor elke kilometer die je fietst. Ook vergoeden we je ov-kosten volledig.

 • Een salaris tussen de € 4.804,- en € 6.493,- bruto op basis van 36 uur schaal K, 2% eindejaarsuitkering;
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een vierdaagse werkweek, als je dat wilt. Zo kun je werk en privé nog beter in balans houden;
 • Een loopbaanontwikkelingsbudget van € 900 per jaar (bij een fulltime dienstverband).

Dit heb je nodig

 • HBO werk- en denkniveau en minstens vijf jaar ervaring met IT en projectmanagement.
 • Certificering in IPMA, AgilePM en/of Prince2 is zeer wenselijk..
 • Een initiatiefrijk karakter, sterke communicatieve vaardigheden en een groot aanpassingsvermogen.
 • Je hebt regelmatig afstemming met leveranciers over bijvoorbeeld contractonderhandeling, kwaliteit en projectvoortgang. Je bent hierin warm in de relatie, stevig op de inhoud.
 • Kennis van de Nederlandse taal zowel in woord als geschrift. 

Staedion: Samen thuis

Met ons maatschappelijk hart zetten wij ons in voor een betaalbaar en veilig thuis voor onze huurders. Want wonen gaat over mensen. Wij verhuren 44.000 woningen, winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in de regio Haaglanden. Samen met onze huurders en partners maken wij ons sterk voor een prettige woonomgeving. Wij werken continu aan verduurzaming en bouwen de komende jaren maar liefst 7.500 nieuwe woningen. Samen thuis, voor nu en later.

Interesse om mee te bouwen aan Staedion?

Neem dan contact op met Jennifer Vink, recruiter via tel. 06 - 83 48 87 67/ jennifer.vink@staedion.nl.


Zijn onze kernwaarden ook de jouwe?

handen op elkaar

Verbinden

Samen bereik je meer dan alleen. We benutten elkaars talenten en kennis, weten wat er speelt en begrijpen elkaar. We zoeken elkaar op, geven waardering en feedback en doen het samen. We zoeken de verbinding op met ons team, andere teams en verschillende afdelingen. Daarbij kijken we ook naar buiten. We zoeken de verbinding op en zijn bereikbaar voor elkaar, onze huurders en samenwerkingspartners om met elkaar onze krachten te bundelen.

Een huisje in een target

Doen

We zijn bezig met innovatie en vernieuwing en maken het waar. We doen en maken keuzes. We realiseren waar we aan begonnen zijn, geven niet op en zijn gedreven om meer te ondernemen en constant te verbeteren. We zijn creatief, durven te experimenteren en fouten te maken. We hebben de juiste focus in wat we willen realiseren en houden het einddoel voor ogen.

Huisjes met een hartje

Sociaal-maatschappelijk

Iedereen bij Staedion heeft een sociaal-maatschappelijk hart en wil bijdragen aan het geluk en de gezondheid van onze huurders door een veilig en betaalbaar thuis. We werken samen aan het verbeteren van leefbaarheid in de wijken. We bouwen samen nieuwe woningen. En werken samen aan duurzaamheid. We doen wat nodig is voor de maatschappelijke opgave. We werken klantgericht, kijken naar de behoeftes van huurders en bieden hulp aan huurders die soms net wat meer nodig hebben. Wonen gaat over mensen.

Zo ziet werken bij Staedion eruit

Dit is de sollicitatieprocedure

 • Solliciteer

  Welkom! Je sollicitatie is binnen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 • Telefonisch interview

  We bellen je op om kennis te maken.

 • Eerste gesprek

  We spreken je op kantoor of via Teams.

 • Assessment (mogelijk)

  We bekijken samen je expertise.

 • Vervolggesprek

  Je gaat nog eens in gesprek met anderen.

 • Check check

  We vragen je om: twee referenties, een VOG en een kopie van een geldig ID.

 • Contractvoorstel

  Je krijgt een voorstel, uiteraard nadat wij jouw wens hebben besproken.

 • In dienst

  Even digitaal tekenen én klaar. Welkom bij de club!